ep archivo   recurso de solaria
SOLARIA - Archivo

Endesa (-1,7%), Iberdrola (-2,3%)... i ara Acciona (-5,4%), Solaria (-4,7%), Grenergy (-8%)... Les companyies renovables s'uneixen a la 'sagnia' borsària producte de les mesures que ha aprovat el Govern per abaratir la factura de la llum.

  • 151,20€
  • 1,96%
  • 30,15€
  • 1,01%
  • 14,93€
  • 0,64%

Després de la publicació del Reial Decret de reformar el sector al Butlletí Oficial de l'Estat, la norma preveu que les retallades també s'apliquin a tota les energies no emissores, no només a la nuclear i a la hidràulica, al territori peninsular (queden excloses les illes) amb potència instal·lada superior als 10 MW.

"A part d'Acciona, Solaria també es veuria afectada. De fet, des de l'anunci de les mesures fa dos dies, ambdues acumulen caigudes significatives", recullen els experts de Banc Sabadell al seu informe diari.

El banc estima, considerant només tres mesos aquest any, un impacte en ingressos d'aproximadament 96 milions per a Acciona (-3,6%/- 7,9% a l'EBITDA i BDI 2021). Pel que fa a Solaria, preveuen un impacte màxim de 4,75 milions o -3,3%/- 5,3%, respectivament.

"Si es tracta d'un one off, l'efecte de totes les mesures en capitalització seria del -1% per a Acciona i de menys de l'1% per a Solaria (tota la seva capacitat és regulada, no afectada i en els mesos d'hivern baixa molt la producció solar)", afegeix Sabadell.

L'entitat creu que aquestes mesures generaran una reacció legal, especialment de les renovables.

Pel que fa a Grenergy, Bolsamanía s'ha posat en contacte amb l'empresa, que sembla que també es veurà afectada per les mesures de Govern. De moment, no n'ha fet declaracions. Audax, per la seva banda, retrocedeix ara més d'un 4%.

Noticias relacionadas

contador