• El cru registra lleugeres caigudes aquest dijous
ep imazbrufaula juntaaccionistasrepsol2017
JAVIER VAZQUEZ

"Total segueix sent la nostra preferida dins el sector". Així de clars es mostres els experts de Goldman Sachs en un informe sobre les petrolieres en què subratllen aquesta preferència per Total perquè, expliquen, "ofereix la combinació més atractiva de generació de caixa i un alt rendiment en les noves oportunitats d'inversió". A això s’hi suma la "disciplina" pel que fa a costos i la bona execució.

Junts amb Total, ENI i Shell completen el seu trio de favorites. "ENI es troba enmig d'una transformació cap a un negoci amb un retorn superior impulsat per l'èxit de l'exploració, les desinversions i els seus projectes de startups", afegeixen des de Goldman. Finalment, respecte a Shell, apunten que continua centrant-se en l'eficiència de capital després de la integració de BG. Per a cadascuna d'aquestes tres petrolieres, Goldman Sachs té un preu objectiu de 58 euros, 17 euros i 28 euros, respectivament. En el cas de l'espanyola Repsol, Goldman Sachs té una recomanació de neutral i un preu objectiu de 16 euros.

ACTUALITZACIÓ DEL PREU DEL CRU

A més de repassar les recomanacions sobre les companyies del sector, aquests analistes han fet modificacions en les seves previsions per al preu del cru. "Els nous pronòstics per al tercer i quart trimestres amb el Brent són ara de 50 dòlars per al tercer trimestre i de 54 dòlars per al quart, cosa que significa un preu mitjà de 52 dòlars. Els nostres pronòstics per 2018, 2019 i 2020 no han canviat i es mantenen en 58, 58 i 53 dòlars, respectivament. Com a resultat, les nostres estimacions de benefici per acció per al sector s'han reduït un 17%, un 3% i un 7% per 2017, 2018 i 2019, respectivament" , expliquen aquests analistes al seu informe.

Des de Goldman Sachs afegeixen que les retallades de les OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) haurien de tenir un impacte mínim a la producció. "Estimem que l'impacte serà menor a l'1% de la producció total de 2017 amb Total i BP més exposades".

En aquests moments el petroli cotitza amb lleugeres caigudes. El barril Brent baixa un 0,10% ($47,69) i el West Texas cedeix un 0,07% ($45,46).

Noticias relacionadas

contador