botin orcel alvarez santander portada
Banco Santander

Els experts de Goldman Sachs creuen que Banc Santander orientarà el seu nou pla de negoci, que presentarà durant el Dia de l'inversor que se celebra el febrer de 2019, en dos punts fonamentals, i que el nomenament d'Andrea Orcel reforça els objectius d'aquest nou pla.

  • 4,80€
  • -0,16%

El primer d'aquests punts, assenyala Goldman, suposa que l'entitat s'ha d'assegurar ser "almenys tan bo com el millor jugador" a cada un dels mercats en què opera, tractant de sortir d'aquells en què no pugui fer-ho millor que els companys locals.

El segon punt consistiria a augmentar potencialment la contribució dels mercats desenvolupats i reduir la dels mercats emergents als resultats globals del grup. En aquest sentit, des de Goldman destaquen el fet que, després de l'adquisició de Popular a Espanya, Ana Botín també ha insinuat una major contribució dels Estats Units al grup, i això malgrat la venda del negoci de Chrysler a FCA.

Amb tot, Goldman es refereix a Orcel com "un banquer d'inversió per executar el nou pla de negoci del banc". "Considerem que el moment de l'anunci (del nomenament) és apropiat, ja que coincideix no només amb el final del primer pla de negoci (2015-2018) sinó també amb el que considerem que són dues claus importants que poden afectar l'acció: les properes eleccions presidencials al Brasil i la venda del negoci de Chrysler a FCA".

Els experts de Goldman també aprofiten els seus comentaris sobre Santander i el nomenament d'Andrea Orcel per recordar el recent informe que van publicar al qual apunten a una concentració sectorial. El banc va indicar a l'informe que s'havia reunit amb entitats espanyoles i que aquestes preveuen que el sector es reduirà considerablement en un termini de tres anys. "Alguns dels bancs més grans explícitament van esmentar que veuen el nombre d'entitats disminuir de dotze a sis durant els propers tres anys". Cal subratllar, en aquest sentit, que el mercat també ha valorat aquest nomenament d'Orcel com un gir en l'estratègia de creixement de l'entitat per mitjà de grans operacions corporatives.

Noticias relacionadas

contador