dia supermercado bolsa

DIA segueix en caiguda lliure. La cadena de supermercats es deixa un 3% aquest divendres, amb una caiguda acumulada del 32% des dels seus màxims de maig i el 38% des del començament de l’any.

Dia

  • 0,01€
  • -1,54%

La cadena d'alimentació continua veient-se llastrada pel seu negoci a Amèrica Llatina, concretament, al Brasil (20%) i Argentina (16,1%).

La cadena de supermercats "no té suports fins als seus mínims històrics"

L'escalada de la crisi del Brasil i el seu real brasiler segueixen amenaçant els negocis de grans entitats espanyoles que posseeixen interessos importants a la regió.

La crisi al Brasil segueix agreujant-se. El Bovespa va tancar l'última sessió caient un 3% (després d'arribar a desplomar-se fins a un 6%), amb el real brasiler en caiguda lliure perforant encara més en la seva pròpia devaluació.

"La pressió extra de la crisi als països emergents com el Brasil" és una de les causes de l'increment del sentiment del risc entre els inversors, segons els experts de Danske Bank. Al cap i a la fi, apunten que "la incertesa política abans de les eleccions, juntament amb el sentiment general d'agitació als mercats emergents està pressionant" el mercat brasiler.

Banc Santander i Mapfre estan sent aquest divendres dos dels grans damnificats. El 29% i el 21,5% dels ingressos d'ambdues, respectivament, procedeixen de terres brasileres.

En el cas de la cadena de supermercats, plou sobre mullat. Segons l'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez, el títol "no té suports fins als seus mínims històrics: 1,97 euros per acció". DIA ja es va desplomar un 9% al parquet després de retallar un 74% els seus beneficis durant el primer trimestre de 2018.

Noticias relacionadas

contador