• La decisió adoptada amb l'entitat que presidia Emilio Saracho mostra que "el mercat és, per tant, un sistema bancari prou robust
cbpopularsaracho

Els analistes de Goldman Sachs apunten que "la implementació de la resolució de Popular no va tenir l'efecte de contagi" entre la resta d’entitats. No obstant això, al seu informe asseguren que "el mercat de deute va fer una distinció nítida entre els grans bancs per una banda i les institucions més petites per l'altre". Això es va manifestar principalment a través d'un augment significatiu en la diferència entre el cost dels instruments de deute (tant júnior com sènior) per als bancs petits i grans.

Segons Goldman la resolució de Banc Popular va mostrar com el nou règim de la Unió Europea per als bancs en fallida es va implementar amb èxit per primera vegada. "La posició del Banc Popular com un gran banc en un gran mercat bancari dóna més credibilitat a la implementació de la Junta de Resolució", consideren els analistes al seu informe.

La decisió adoptada amb l'entitat que presidia Emilio Saracho mostra que "el mercat és, per tant, un sistema bancari prou robust, capaç d'absorbir una fallida bancari important", asseguren els analistes. La reacció positiva del deute sobirà durant els dies immediatament posteriors de la resolució (assegurances per impagament, coneguts com CDS, es van reduir en 13 punts bàsics a Itàlia, 7 punts bàsics a Espanya i 10 punts bàsics a Portugal) serà considerada positiva pels responsables polítics.

Des de Goldman Sachs apunten que "els bancs més petits tenen dues opcions: elevar el deute júnior a preus substancialment més alts o augmentar la posició patrimonial per satisfer les exigències reguladores. Qualsevol d'aquestes opcions ha de conduir a rendiments més baixos en relació amb els seus competidors més grans", asseguren al seu informe.

Noticias relacionadas

contador