• Els guanys d'aquest trimestre estan al fil dels beneficis del segon trimestre de 2016
  • Els ingressos han estat de 7.890 milions de dòlars, per sobre del que esperaven els analistes
goldman-sachs-annonce-un-benefice-en-forte-baisse-au-4e-trimestre

Goldman Sachs ha informat aquest dimarts dels seus resultats del segon trimestre. L'entitat ha guanyat un 19% menys que durant el mateix trimestre de l'any anterior a causa del mal comportament del trading de renda fixa i de les matèries primeres. L'entitat ha guanyat 1.830 milions de dòlars d'abril a juny d'aquest any.

Els ingressos han estat de 7.890 milions de dòlars, per sobre del que esperaven els analistes, que eren de 7.520 milions de dòlars, però un 2% menys que fa un any, quan va ingressar 8.026.000 de dòlars. Les accions de l'entitat nord-americana cauen un 1% al mercat premarket de Wall Street. No obstant això, la companyia ha informat de guanys de 3,95 dòlars per acció. Els analistes esperaven una mitjana de 3,39 dòlars, per sota dels 3,72 dòlars fa un any.

L'avantatge de Goldman prové d'un segment que diu "Inversió i Préstecs", que no és una unitat operativa diferent, sinó que abasta els préstecs i les inversions de capital que Goldman realitza en diverses parts del seu negoci. Els ingressos van augmentar un 42% respecte als de fa un any, principalment per majors valoracions de les participacions de la companyia en empreses privades, moltes d'elles tecnològiques.

A més, Goldman ha informat d'una disminució d'un 17% en els ingressos per operacions, el més pronunciat de tots els bancs que ja han presentat els seus comptes del segon trimestre. Els ingressos per operacions van baixar un 14% en JP Morgan, un 9% en Bank of America i un 7% en Citigroup.

Els ingressos per bons de negociació i altres productes de renda fixa van caure un 40%. Aquest negoci va ensopegar durant el primer trimestre i generalment Goldman ha lluitat per trobar el seu equilibri, ja que la volatilitat segueix sent baixa i els diferencials de crèdit -la bretxa entre les ofertes i les ofertes en què els bancs fan el seu diners- s'han reduït.

Aquest segon trimestre ha estat millor per a la renda variable de l'entitat, que va registrar la seva millor trimestre en dos anys. Els ingressos van ser de 1.890 milions, un 17% respecte a l'any anterior.

D'altra banda, la banca d'inversió, el negoci d'arreglar les fusions i ajudar les empreses a recaptar fons, s'ha registrat una disminució del 3% als ingressos respecte al mateix trimestre de 2016. Goldman s'ha recolzat fortament en aquesta unitat durant els últims anys, tot i que hi ha indicis que també pot estar disminuint-se.

Noticias relacionadas

contador