• Mikhail Fridman es manté com a accionista majoritari amb el 25% del capital social
goldman-sachs-pourrait-deplacer-1-000-salaries-de-londres-a-francfort

El banc nord-americà continua modificant la seva política d'inversió en el grup DIA després d'augmentar el seu nivell de participació fins a arribar al 4,768%, segons reflecteixen els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Goldman Sachs abandona així la seva anterior posició del 3,301%.

Dia

  • 0,01€
  • -0,77%

L'entitat bancària ha modificat durant els últims mesos la seva política a la companyia presidida per Ana María Llopis, on la seva posició ha pujat i baixat de manera intermitent, des que l'agost passat, l'acció del 3,901% fos revisada a l'alça fins arribar al 10% al final de 2017. Setmanes després, aquesta xifra se situa en l'actualitat al 4,768%.

Amb l'adquisició d'una desena part, el banc es posicionava com a accionista majoritari de la companyia, abans que el multimilionari Mikhail Fridman adquirís un 25% dels títols a través del fons internacional Letterone Group. Amb aquesta reducció, la companyia dirigida per Lloyd Blankfein passarà a ocupar el tercer lloc en l'accionariat de Dia.

D'aquesta manera, la participació del grup de distribució espanyol es reparteix entre Letterone (25%), Baille Gifford (10,028%), Goldman Sachs (4,768%), Black Creek Investment Management (4,988%) i Morgan Stanley (4,44% ). La participació del banc nord-americà es reparteix entre un 1,638% de manera indirecta, equivalent a 10.190.000 d'accions, i un 3,130 restant a través d'instruments financers.

"El EMPRENDIMIENTO ES LO MÁS PARECIDO A LA GUERRA"

"L’EMPRENEDORIA ÉS EL MÉS SEMBLANT A LA GUERRA"

Així ho va declarar el magnat rus de 53 anys i màxim accionista de DIA durant una conferència de 2010. Un personatge controvertit i mundialment conegut per aparèixer cada any a la llista 'Forbes' dels homes més rics del món, i el seu estereotip d'empresari agressiu i fidel devot de la fi, i no dels mitjans.

Mikhail Fridman va adquirir a principis del mes de febrer el 25% del capital social de DIA augmentant el seu control sobre el negoci de de la distribució agroalimentària a Europa, on ja controla el major grup de Rússia, amb el 22% de l'accionariat d’X5. El milionari rus controla empreses de tota mena al seu país, des d'entitats financeres a xarxes d'abastament d'aigua. També ha realitzat inversions més cridaneres com en Uber, on va injectar 200 milions d'euros al començament de 2016.

Així doncs, una de les empreses que integren l'índex borsari espanyol es troba ara sota el domini d'un nom relacionat al mateix president dels Estats Units i a informes de la CIA i FBI, per suposades ajudes per al tripijoc de les últimes eleccions al país nord-americà.

Noticias relacionadas

contador