electricidad energia cables torres electricas corriente

Goldman Sachs confia en Red Eléctrica. El banc d'inversions nord-americà ha elevat la seva recomanació de 'vendre' a 'neutral' al seu últim informe analitzant el sector energètic al sud d'Europa. La que no ha rebut el mateix tracte ha estat Enagás, que és 'castigada' per la companyia i veu rebaixat la seva 'avaluació' de 'neutral' a 'vendre'.

  • 13,78€
  • 0,44%
  • 15,57€
  • -0,45%

Des de Goldman apunten que "esperem que la propera revisió reguladora a Espanya (que s'anunciarà el 2019, afectant en els ingressos de 2020) sigui un important vent de cara per Red Eléctrica".

El banc d'inversions preveu "retallades significatives" al sector a Espanya

Els analistes de l'entitat veuen, però, que només tindrà "un impacte parcial en el seu preu", tenint en compte el seu "baix palamquejament i el creixement dels seus guanys subjacents".

El banc d'inversions retira, però, el seu suport a Enagás. La companyia justifica la seva decisió de rebaixar la seva 'ràting' a 'vendre' perquè "no esperem que tingui creixement orgànic".

A més, afegeixen que "veiem Enagás com l'operador amb un posicionament més feble" i espera que "la companyia intenti romandre activa en fusions i adquisicions per compensar el descens dels seus guanys en el mercat domèstic".

Els analistes de Goldman reconeixen que esperen "retallades significatives" al sector a Espanya per al període 2020-2021. Unes reformes que podrien acabar implicant un impacte negatiu d'entre el 20% i el 40% del benefici per acció (BPA) de les dues energètiques espanyoles.

Noticias relacionadas

contador