• Encara que la seva llista de la compra també inclou a Enagás, Red Eléctrica, Snam i A2A
  • Considera que el mercat està descomptant un escenari molt negatiu per al sector
planta electricidad mx

Goldman Sachs ho té clar. És el moment de comprar elèctriques europees després del càstig que han sofert en borsa en les últimes sessions. Aquests experts expliquen que el mercat ha anticipat polítiques expansionàries i retallades d'impostos als Estats Units i els inversors han elevat les seves expectatives d'inflació, creixement i taxes d'interès.

  • 12,41€
  • -0,32%
  • -
  • -
  • 11,61€
  • 1,31%

El resultat ha estat un càstig dur al sector de les elèctriques (utilities), superior al 8% al novembre en el cas del sector a Europa. Encara que la lògica sembla clara i encara que la rotació pot continuar, moltes elèctriques integrades ofereixen un creixement estructural sòlid, un moment positiu després de la seva última caiguda i una valoració atractiva.

En aquest escenari, Goldman recomana sobretot tres valors: Enel, E.On i Iberdrola. Encara que la seva llista de la compra també inclou Enagás, Red Eléctrica, Snam i A2A. A més, reiteren la seva visió Neutral sobre Terna, Italgas, Engie, Gas Natural i SSE. Per últim, aconsellen vendre Centrica, EDP, Endesa, EDF i Fortum.

En la seva opinió, el mercat està descomptant un augment de 200 punts bàsics en la rendibilitat del deute sobirà, fins a nivells del 3%, alguna cosa que consideren exagerat. No obstant això, la seva previsió és que Enel, E.on i Iberdrola registrin un creixement dels seus beneficis per acció d'entre el 6% i el 9% durant el període 2016 – 2021, impulsat per un super cicle d'inversions en xarxes i energies renovables.

Aquests experts consideren “poc realista” la previsió d'una pujada de 200 punts bàsics en la rendibilitat del deute sobirà, ja que aquesta pujada “afectaria a les previsions de creixement per al conjunt de l'economia”, la qual cosa al seu torn provocaria que els tipus d'interès es mantinguessin baixos.

Goldman destaca que tant Enel, E.on com Iberdrola cotitzen a unes valoracions molt atractives (el seu preu objectiu per a l'elèctrica espanyola és de 7,25 euros, amb una rendibilitat per dividend que se situa entre el 6% i el 7% als preus actuals (excepte la d'E.on, que és més baixa).

contador