• No obstant això, ha assenyalat que una vegada analitzat van treure la conclusió que el risc d'implementació era elevat
  • "La nostra capitalització borsària és de 2.000 milions d'euros i Santander ha anunciat una ampliació de 7.000"
ep jose ignacio goirigolzarri presidente bankia
El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha assenyalat que la compra de Banc Popular tenia "tota la lògica inicial" per a l'entitat. No obstant això, ha assegurat que l'operació "tenia un risc d'implementació que no podíem assumir". Així, ha recordat que la capitalització borsària de Bankia és de 2.000 milions d'euros "i Banc Santander ha anunciat una ampliació de 7.000 milions d'euros".

  • 1,78€
  • 2,65%

Goirigolzarri ha explicat que van rebre una trucada de Popular i en un primer moment estaven interessat "pels que analitzem el banc a través d'un data room i vam dir que sí perquè ens interessava". Deu dies després l'anàlisi va ser físic i "vam tornar a dir que sí". No obstant això, en aprofundir-hi més "ens vam adonar que no podíem fer-nos càrrec de la implementació".

José Ignacio Goirigolzarri ha assenyalat, al seminari La cuarta revolución ¿cómo afecta la agenda digital a la economía y a la industria?, a Santander, que aquestes data rooms, tant el virtual com el físic, es van fer dins d'un contracte de confidencialitat, per la qual cosa no ha pogut informar-ne res.

El president de Bankia ha volgut deixar clar que "no hi va haver cap ingerència política, ningú ens va dir que anéssim a l'operació ni que no ho féssim. Hem actuat amb total independència".

Així mateix, ha explicat que a Espanya el 72% de les operacions financeres estan en mà dels 5 grans bancs. Encara que Goirigolzarri ha matisat que "una estructura de grans bancs inferior a 4 grans bancs no és bo per a Espanya". Com ha assenyalat: "Cal fer una reflexió sobre el nombre de bancs nacionals que ha d'haver-hi a Espanya". El president ha matisat que "el nombre de bancs no necessàriament comporta un nivell de competitivitat". "Cal reflexionar quan els cinc grans bancs en tenen el 72%", ha reiterat.

El president de l'entitat ha assenyalat que la situació de Banc Popular en el moment de la venda era "complexa", però, segons ha apuntat, "la solució va ser molt bona: ràpida i eficaç". Goirigolzarri ha celebrat que es va solucionar sense cap impacte directe en l'estabilitat del sistema. "Ara s'ha de mostrar amb transparència com va ser la presa de decisió i com és el control de la presa d'aquesta decisió", ha comentat.

Pel que fa a les investigacions d'una suposada informació privilegiada en el cas de Popular, el president de Bankia ha assenyalat que està a favor que s’"investigui el que s'hagi d'investigar". No obstant això, ha postil·lat que en aquest cas "la informació era molt pública".

En el cas de la 'fugida' de dipòsits, Goirigolzarri ha explicat que "ens beneficiem en el percentatge que ens va tocar". El president ha afegit que no va haver-hi concentració en cap competidor: "Es va repartir segons les quotes de mercat, no ens vam veure beneficiats".

Noticias relacionadas

contador