• El banc perd un 40% del seu valor en borsa durant aquesta setmana
ep inigo mendezvigoconsejoministros
Iñigo Méndez de Vigo després del Consell de MinistresEUROPA PRESS

La crisi borsària del Banc Popular aquesta setmana ha arribat fins a l'últim Consell de Ministres. El portaveu del Govern, el ministre Íñigo Méndez de Vigo ha assegurat que des de l'executiu hi ha una "tranquil·litat absoluta" davant "qualsevol eventualitat" en l'entitat dirigida per Emilio Saracho.

  • 0,32€
  • 0,00%

Respecte a la possible venda o ampliació de capital en l'entitat presidida per Emilio Saracho, el portaveu de l'Executiu ha comentat durant la seva compareixença després del Consell de Ministres –durant la qual no ha participat el ministre d'Economia, Indústria i Competitividad- que al Govern hi ha una "tranquil·litat absoluta" en relació al procés.

El portaveu, a més, ha recordat que l'entitat va superar els test d'estrès que l'Autoritat Bancària Europea va realitzar

"Gràcies a les reformes, Espanya té un sistema financer sòlid, un dels més sòlids d'Europa, i podem estar tranquils davant de qualsevol eventualitat", ha asseverat Méndez de Vigo.

El portaveu, a més, ha recordat que l'entitat va superar els test d'estrès que l'Autoritat Bancària Europea (EBA, segons les seves sigles en anglès) va realitzar sobre la banca europea al juliol de l'any passat, per la qual cosa ha insistit que "no hi ha major preocupació" en relació amb aquest assumpte.

No obstant això, els inversors necessiten poc per prémer el gallet amb Popular. Les seves paraules han desencadenat una onada de vendes que enfonsa el valor un 21% i acumula caigudes de més del 40% durant la setmana.

Noticias relacionadas

contador