gilead-grimpe-en-bourse-speculation-sur-l-efficacite-du-remdesivir-contre-le-coronavirus

Gilead Sciences avança un 2% més durant l''after hours' després de tancar el dimecres amb una pujada del 5% i ha impulsat Wall Street després d'un bon resultat en un estudi del seu medicament remdesivir com un possible tractament contra el Covid-19, segons ha confirmat la companyia biotecnològica. A més, es troba en negociacions amb la FDA per a llançar-ho al mercat "al més aviat possible", segons la pròpia agència.

  • 65,42$
  • 0,23%

Gilead ha confirmat "dades positives" en els resultats de l'assaig de fase 3 del remdesivir antiviral en recerca en pacients amb Covid-19 greu. Fins a aquest moment, aquest medicament és considerat un dels més prometedors contra el virus, la qual cosa ha impulsat les seves accions durant les últimes setmanes.

L'estudi va avaluar el dosatge de 5 dies i 10 dies del remdesivir en pacients hospitalitzats amb manifestacions greus de la malaltia. L'estudi va demostrar que els pacients que van rebre un tractament de remdesivir de 10 dies van aconseguir una millora similar de l'estat clínic en comparació amb aquells que van prendre un tractament de 5 dies.

Gilead planeja enviar les dades completes per a la seva publicació en una revista especialitzada durant les pròximes setmanes. "Múltiples estudis concurrents estan ajudant a informar sobre si remdesivir és un tractament segur i efectiu i com utilitzar millor el medicament ", ha assenyalat Merdad Parsey, directora mèdica de Gilead Sciences.

"Els resultats d'aquest estudi complementen les dades de l'estudi de remdesivir controlat amb placebo realitzat per l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses i ajuden a determinar la durada òptima del tractament amb remdesivir. L'estudi demostra la possibilitat que alguns pacients siguin tractats amb un règim de 5 dies, la qual cosa podria expandir significativament el nombre de pacients que podrien ser tractats amb el nostre subministrament actual de remdesivir. Això és particularment important en el context d'una pandèmia, per poder ajudar els hospitals i treballadors de la salut a tractar més pacients que necessiten atenció urgent", ha afegit Parsey.

No obstant això, Gilead adverteix que Remdesivir "encara no té llicència o aprovació en cap lloc a nivell mundial i encara no s'ha demostrat que sigui segur o efectiu per al tractament de COVID-19".

Noticias relacionadas

contador