ep francisco riberas presidente ejecutivo de gestamp en la inauguracion de la nueva planta de la
GESTAMP - Archivo

Bones i males notícies per a Gestamp. El fabricant de components per a l'automoció es dispara gairebé un 10% a la borsa, però perquè s'ha vist obligat a tancar dues de les seves factories a Biscaia, que donaven feina a 230 treballadors.

  • 2,78€
  • 0,18%

Segons informa el diari basc 'El Correu', la companyia ha confirmat la seva intenció de tancar Matriceria Deusto i l'enginyeria d'encunys GTS, a la localitat de Zamudio, després de fer-ho públic en primera instància el sindicat LAB.

El conseller delegat de l'empresa, Francisco López Peña, ja havia anticipat la necessitat de fer ajustos de plantilla, després de registrar unes pèrdues de 120 milions d'euros en el primer semestre de l'any. El pla de transformació anunciat inclou un ajust de la plantilla a Europa Occidental i Amèrica per a adaptar-se a menors volums.

Aquestes mesures estaran focalitzats al Regne Unit i a Alemanya, encara que també les oficines centrals, situades a Espanya, sofriran una retallada de personal, així com les instal·lacions de matriceria, afectades actualment.

Gestamp concentra al País Basc les seves activitats de matriceria, on compta amb sis plantes i dóna feina a 2.000 treballadors, incloent-hi les seves oficines centrals d'Abadiño. La companyia ha justificat la seva decisió per la raó que Matriceria Deusto és la planta menys rendible.

"Reaccionem davant la disminució d'ingressos i hem pogut demostrar la nostra flexibilitat i resistència. Gestamp ha mantingut sempre una tendència d'alt creixement de les vendes acompanyant a un mercat automobilístic en expansió. L'escenari actual és diferent i necessitem adaptar la nostra estructura de costos i consolidar les nostres operacions", va indicar el president de Gestamp i màxim accionista, Francisco Riberas.

Noticias relacionadas

contador