• Katsu deixa la companyia, de la qual no disposava participacions al seu capital
ep francisco riberas gestamp
GESTAMP

Gestamp (-0,07%) ha anunciat la dimissió de Noboru Katsu com a membre del seu consell d'administració i el nomenament de Shinichi Hori com a substitut a través d'un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 3,06€
  • 0,49%

El grup internacional d'enginyeria automotriu espanyol ha anunciat que pren raó de "la renúncia del Sr. Noboru Katsu del seu càrrec de membre del Consell d'Administració de la Societat i, en conseqüència, del seu càrrec de membre de la Comissió de Nomenaments i Retribucions, amb efectes 2 abril 2018".

La família Riberas manté el seu control de Gestamp com a principal accionista amb una participació del 71,27% en el capital

Al seu torn, Gestamp ha nomenat pel sistema de cooptació "el Sr. Shinichi Hori com a membre del Consell d'Administració de la Societat, en substitució del Sr. Noboru Katsu, i amb caràcter de Conseller Dominical, previ informe favorable emès per la Comissió de Nomenaments i Retribucions".

Katsu no tenia accions a la companyia, en la qual la família Riberas es manté com a accionista majoritari amb una participació del 71,27% del capital. Per la seva banda, els únics membres del consell de Gestamp amb títols del grup són el seu conseller delegat Francisco López Peña (amb un 0,140% del capital), Javier Rodríguez Pellitero (0,002%), el conseller coordinador Alberto Rodríguez-Fraile (0,006%) i Pedro Saínz de Baranda, que va obtenir un 0,014% d'accions el 22 de març després de la compra de 8.000 accions.

Gestamp va registrar un benefici net atribuït de 288.070.000 d'euros durant el passat exercici, xifra que suposa un augment de l’11% respecte a 2016. El benefici atribuïble als accionistes va ascendir a 240 milions, un 8,3% més. La companyia va facturar durant l'any passat 8.202.000 d'euros, un creixement del 8,6%. A més, va superar en més de sis vegades el creixement registrat pel volum de producció a les zones on està present.

Quant a l'EBITDA, la xifra va ascendir als 890 milions d'euros, un 5,8% més. A tipus de canvi constant, el creixement hauria estat del 8,8%. El seu deute net puja als 1.898 milions d'euros al final de 2017, gairebé dues vegades l'EBITDA del grup.

Noticias relacionadas

contador