dispositivos pharmamar

Genomica, empresa de diagnòstic molecular del Grup PharmaMar, ha anunciat aquest dijous que ha validat el seu kit de qCOVID-19 Respiratory COMBO per a l'ús de mostres directes amb saliva. Aquest kit és capaç de detectar SARS-COV-2 a partir de mostres de saliva.

  • 28,96€
  • 0,49%

L'ús de saliva fa més senzill el procés de presa de mostra i redueix el contacte amb el personal sanitari, cosa que disminueix sensiblement la seva exposició i potencials riscos de contagi durant el procés de presa, explica l'empresa. Ja al laboratori, l'ús directe de la saliva per la PCR elimina la necessitat de realitzar el pas d'extracció, actual coll d'ampolla en molts laboratoris.

Aquesta validació permet ampliar el tipus de mostres acceptades per al seu kit PCR qCOVID-19 Respiratory Combo, incloent-hi ara saliva, a més d'exsudat nasofaringi per a detecció de SARS-CoV-2. Les dades s'han obtingut en el marc de la col·laboració en el projecte COVID-LOT, un estudi liderat per la Universitat Complutense de Madrid, liderada pels doctors Francisco Javier Arroyo, José Manuel Bautista i Jesús Pérez-Gil a la coordinació i direcció científica .

En el projecte s'han comparat resultats de 72 mostres nasofaríngies i de saliva obtingudes de manera simultània. L'anàlisi de COVID-19 amb el test PCR de Genomica ha obtingut una sensibilitat de 100%, que permet fins i tot detectar casos asimptomàtics.

Noticias relacionadas

contador