general-electric-vend-une-partie-de-sa-participation-dans-baker-hughes

El gegant industrial nord-americà General Electric (GE) es dividirà en tres empreses després d'anys de veure com les seves accions no rendeixen prou, segons recull CNBC després d'un anunci fet per la companyia aquest dimarts.

L'empresa es dividirà en unitats separades centrades en l'aviació, l'atenció sanitària i l'energia. GE planeja escindir la unitat de salut a principis del 2023 i la unitat d'energia a principis del 2024.

Les accions de GE, que han pujat un 55% als últims 12 mesos, es disparen un 7% a la preobertura de Wall Street.

"En crear tres empreses públiques globals líders en el sector, cadascuna pot beneficiar-se d'un enfocament més gran, una assignació de capital adaptada i una flexibilitat estratègica per impulsar el creixement i el valor a llarg termini per als clients, els inversors i els treballadors", ha declarat el conseller delegat, Lawrence Culp, al comunicat realitzat per la companyia. "Estem posant la nostra experiència tecnològica, el nostre lideratge i el nostre abast global al servei dels nostres clients".

El nom de GE seguirà a l'empresa d'aviació un cop completat el trasllat, i Culp continuarà dirigint aquesta unitat, ha avançat la companyia.

Tot i el bon acompliment dels últims temps, les accions de GE han tingut un mal rendiment al mercat durant les últimes dues dècades. Els seus títols han perdut un 2% anual des del 2009, en comparació amb un rendiment anual del 9% per a l'S&P 500, segons FactSet.

L'empresa s'ha vist afectada per uns nivells de deute elevats durant els últims anys que han suscitat l'escepticisme de Wall Street. Les estructures de capital de les noves empreses s'anunciaran més endavant”, ha apuntat GE. La companyia va dir que utilitzarà els ingressos de la venda recent de la seva unitat de finançament de l'aviació per pagar el deute.

contador