tienda gamestop

GameStop s'enfonsa més un 20% a Wall Street després que la companyia de videojocs hagi comunicat una reorganització executiva per la qual cessa Matthew Furlon com a president i conseller delegat i nomena Ryan Cohen, actual president del consell, com a president executiu.

L'empresa, que no ha explicat els motius pels quals ha pres aquesta decisió, va donar a conèixer els canvis durant la presentació dels resultats del primer trimestre fiscal.

"El 5 de juny del 2023, la nostra junta directiva va donar per acabat sense causa l'ocupació de Matthew Furlong amb la companyia com el seu president i conseller delegat amb efecte immediat", ha indicat GameStop.

Així mateix, la cadena de botigues de videojocs ha revelat que Furlong rebrà els pagaments i beneficis "associats a una terminació sense causa".

"Creiem que la combinació d'aquests esforços per estabilitzar i optimitzar el nostre negoci principal i assolir una rendibilitat sostinguda alhora que ens enfoquem en l'assignació de capital sota el lideratge del Sr. Cohen desbloquejarà encara més la creació de valor a llarg termini per als nostres accionistes", ha afegit la companyia.

L'inversor Ryan Cohen va entrar al capital de GameStop el desembre del 2020 a través de la seva empresa RC Ventures, adquirint una participació de l'11,9% a l'empresa. Un mes després, el gener del 2021, ell i dos exexecutius de Chewy van ser nomenats membres del consell enmig d'un acord amb la gerència de l'entitat.

Com a part de la reorganització empresarial, Mark Robinson, conseller general de GameStop, ha estat nomenat gerent general i director executiu de la minorista. Entre les seves tasques a exercir s'inclouen "assumptes administratius, desenvolupament corporatiu, assumptes legals i suport a les tinences de GameStop".

Pel que fa als resultats, la companyia va registrar pèrdues de 50,5 milions de dòlars entre febrer i abril enfront dels 'números vermells' de 157,9 milions de dòlars del mateix període del 2022, mentre que els seus ingressos van caure un 10,2%, fins als 1.237,1 milions de dòlars des dels 1.378 milions de dòlars del primer trimestre fiscal de l'exercici anterior.

Les vendes als Estats Units, Canadà i Austràlia van baixar el 16,4%, el 18,5% i el 8,9%, respectivament, en comparació amb l'any anterior, mentre que a Europa van augmentar el 26,2% interanual.

contador