ignacio galán (presidente iberdrola)

És un dels casos empresarials que més atenció ha acaparat els últims mesos: la presumpta relació d'Iberdrola amb l'excomissari de policia José Manuel Villarejo. No obstant això, la pandèmia de coronavirus i l'impacte que està tenint en el dia a dia de les empreses ha deixat aquest assumpte al fons del calaix. Així ha passat a la junta d'accionistes celebrada aquest dijous, on no es van tractar els contractes entre la companyia i Cenyt, la societat controlada per l'ex-policia.

  • 11,46€
  • -0,61%

L'última vegada que el president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, va parlar del cas Villarejo va ser fa poc més d'un mes: el 26 de febrer. Llavors, l'elèctrica basca va presentar els seus resultats de 2019 i Galán va haver de donar explicacions als inversors.

"A Iberdrola tenim una governança corporativa molt forta i de compliment. I aquestes polítiques estan funcionant bé", va assegurar Galán durant la ‘conference call' de resultats. "Estem col·laborant amb la justícia perquè no tenim res per amagar. Volem transparència total".

Aquest dijous, a Sánchez Galán li tocava la seva cita anual amb els accionistes, i el cas Villarejo va quedar al marge de la seva intervenció, tot i que sí que hi havia punts a l'ordre del dia vinculats amb el govern corporatiu de la multinacional.

LA UNITAT DE COMPLIMENT

La junta va votar a favor de reforçar la denominada Unitat de Compliment. Es tracta de la unitat interna d'Iberdrola que vetlla perquè s'obeeixin els principis ètics, i que ha passat a formar part de la “norma fundacional” de la companyia. És a dir, forma part de l'esquelet estatutari de l'empresa.

Iberdrola va elaborar, de cara a la junta, un informe en el qual assumia que la Unitat de Compliment havia trobat 17 factures vinculades a Cenyt, totes elles legals. D'aquestes, 14 les va emetre Cenyt a Iberdrola entre els anys 2004 i 2009 (per un import total d'1,017 milions d'euros); i 3 factures més, emeses entre 2012 i 2017 a Iberdrola Renovables (per un import conjunt de 114.200 d'euros).

La conclusió de l'elèctrica, en aquest informe dirigit als accionistes, era que “tant per la informació interna com pels esdeveniments externs dels quals s'ha tingut coneixement, els fets no poden considerar-se jurídicament rellevants per a la societat, de manera que el seu impacte, si en tingués, se circumscriuria a l'àmbit reputacional”.

Noticias relacionadas

contador