• L'operació compta amb el suport financer dels germans Charles i David Koch, unes de les majors fortunes familiars del món
  • Time Inc. és editor de les revistes TIME, People, Fortune i Sports Illustrated
trump time portada

El conglomerat de mitjans nord-americà Meredith Corporation va anunciar diumenge que havia adquirit el grup editorial Time Inc. per uns 2.800 milions de dòlars. L'operació, que segons informa Reuters es farà en efectiu, serà de 1.700 milions de dòlars, als quals cal sumar-hi més de 1.000 milions en deutes. En concret, Meredith desemborsarà 18,5 dòlars per cada acció de Time.

L'operació ha comptat amb el suport dels multimilionaris germans Charles i David Koch, amb una fortuna de 95.000 milions de dòlars. Koch Industries, propietària de marques com Brawny, Dixie i Lycra, injecta 650 milions per finançar la compra i refinançar el deute. Tot i això, segons assenyala Reuters, la família Koch no tindran capacitat de decisió en aquesta editorial.

Time Inc., que publica les revistes Time, Fortune i Sports Illustrated, entre d'altres, va començar a buscar comprador l'any passat, però va abandonar la iniciativa uns mesos més tard. Al mes d'octubre, aquesta editorial va anunciar un pla per reduir la difusió o freqüència de publicació de vuit dels seus principals revistes, entre elles l'emblemàtica Time. Els problemes de la venda de les edicions impreses i la publicitat han provocat aquesta situació. L'editorial capitalitza a la borsa nord-americana a prop de 1.700 milions.

Stephen Lacy, director general de Meredith Corporation, ha indicat en un comunicat que amb aquesta operació "crearem una empresa de primer nivell al sector dels mitjans que servirà a prop de 200 milions de consumidors nord-americans i estarà en bona posició per desenvolupar-se als sectors digital, televisiu, premsa escrita, vídeo, mòbil i xarxes socials", indica el representant de l'editorial de revistes com Better Homes & Gardes, Parents o Family Fun.

L’estimació assenyala que la combinació de les dues empreses tindrà 135 milions de lectors i 60 milions de subscriptors. Meredith, a més, opera televisions locals en una dotzena de mercats. El conglomerat arribarà amb Time Inc. a 200 milions de consumidors. Les sinergies crearan estalvis de 500 milions de dòlars. El conglomerat generarà ingressos per valor de 4.800 milions anuals, dels quals 2.700 milions són en publicitat.

Noticias relacionadas

contador