ep la bolsamadrid
AYUNTAMIENTO DE MADRID - Archivo

Les accions de Funespaña han deixat de cotitzar aquest divendres a les Borses de Madrid i Barcelona després de 20 anys al mercat borsari en concloure l'oferta pública d'adquisició d'accions (OPA) formulada per Mapfre sobre la funerària.

En concret, des d'avui queden excloses de la negociació a les Borses de Madrid i Barcelona les 18.396.898 accions de Funespaña, de 0,30 euros de valor nominal cada una.

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va suspendre cautelarment la cotització de les accions de Funespaña el passat 26 de novembre, després de finalitzar el termini d'acceptació de l'OPA de Mapfre i a l'espera que els títols de la funerària fossin exclosos de negociació a les Borses de Madrid i Barcelona.

La CNMV va autoritzar a finals d'octubre l'OPA de Mapfre sobre el 100% del capital social de Funespaña a un preu de 7,50 euros per acció. L'oferta s'estenia de manera efectiva a només el 4% de Funespaña, representat per 735.395 accions, pel fet que Mapfre ja en controlava el 96% restant.

En l'OPA no es van complir els requisits necessaris per realitzar operacions de compravenda forçosa d'accions, després que no fos acceptada per titulars d'accions representatives de com a mínim el 90% dels drets de vot.

DUES DÈCADES EN BORSA

Funespaña va sortir a borsa el 1998 i va fer que el sector funerari estigués representat a mercat borsari espanyol per primera vegada en la seva història.

La societat va treure inicialment a borsa el 33% del seu capital mitjançant una oferta pública de venda (OPV) i una oferta pública de subscripció (OPS) d'accions, que es va realitzar simultàniament.

Noticias relacionadas

contador