ep economiafinanzas- sp global ratificaratingmapfre en bbb con perspe
EUROPA PRESS - Archivo

Mapfre sofrirà un impacte en el seu resultat atribuïble de l'exercici 2019 de 130 i 140 milions d'euros pels tifons recents al Japó i els danys dels disturbis a Xile. Les seves accions cauen aquest dilluns al voltant d'un 5%.

  • 2,28€
  • 0,18%

Això suposarà una revisió dels objectius anunciats per a 2019-2021, que l'empresa va anunciar al març de 2019, com recullen en Reuters. Encara que l'asseguradora ho va donar a conèixer divendres passat després del tancament del mercat, amb el que els seus títols l'estan acusant en la sessió d'aquest dilluns.

No obstant això, Mapfre ha indicat que "aquests esdeveniments no tenen un impacte significatiu en la posició de solvència i de fortalesa de capital de Mapfre" i que mantindrà el dividend amb càrrec al 2019 en un import equivalent al de la distribució de resultats de 2018.

Al març, Mapfre va dir que preveia que la seva ràtio combinat, un important baròmetre de rendibilitat en el sector assegurador que és més favorable com més baix, millorés en 1,6 punts en els pròxims tres anys, situant-se en el 96% en 2021, enfront del 97,6% de 2018. Per sobre del 100%, aquesta taxa suposa que la companyia gasta més del que rep per les primes.

Les projeccions de març preveien que els ingressos aconseguissin els 30.000 milions d'euros, un ROE o retorn sobre el capital del 10% de mitjana en 2019-2021, període durant el qual les primes creixerien un 5% a base constant. En el negoci de vida i risc, estimava que les primes creixerien un 8%.

Els analistes de Bankinter comenten que aquesta notícia tindrà un "impacte negatiu sobre la cotització en el curt termini". "Es tracta d'un one-off o impacte no recurrent i en part esperat, però ens obliga a revisar a la baixa les nostres estimacions". No obstant això, mantenen la seva recomanació de venda sobre les accions de l'asseguradora. Un consell que els "sembla més adequat encara després d'aquest profit warning". També revisen lleugerament a la baixa el preu objectiu: des dels 2,75 euros fins als 2,52 euros.

Noticias relacionadas

contador