ep archivo   edificio de oficinas de amadeus
EUROPA PRESS - Archivo

Fortes pèrdues a la borsa per a Amadeus aquest dijous (-5-5%; 55,40 euros), després que Bloomberg hagi publicat que està preparant una oferta de compra sobre Shift4 Payments, companyia nord-americana amb un valor borsari d'uns 7.000 milions de dòlars.

  • 62,26€
  • 0,29%

Shift4 Payments és una companyia de solucions de pagament centrada als Estats Units, amb unes vendes esperades per al 2024 d'uns 1.220 milions d'euros. Les seves accions es van disparar gairebé un 12% a Wall Street aquest dimecres, després de conèixer la notícia.

Amadeus està competint amb el grup nord-americà Fiserv, empresa de serveis financers tecnològics, que també s'hi ha interessat. Les dues empreses estan preparant les ofertes finals per a les properes setmanes, encara que els termes financers no se n'han fet públics.

CÀSTIG PER A AMADEUS

Pel que fa a Amadeus, els experts de Banc Sabadell expliquen que la seva caiguda borsària es deu a l'"impacte negatiu per la incertesa que pugui generar, fins que es coneguin els termes de la transacció, si es produeix, ja que es tracta d'una compra rellevant".

"Si es confirmés una compra als nivells de capitalització actual", afegeixen, "Amadeus estaria pagant un múltiple de 13 vegades, enfront del múltiple de 12 vegades als quals cotitza Amadeus".

"Des del punt de vista estratègic", conclouen, "aquesta operació reforçaria el portfoli de solucions de pagament d'Amadeus. Financerament, l'adquisició amb efectiu podria elevar el deute fins a les 3,5 vegades (enfront del mútiple d'1 actual).

INCERTESA, COMPLEXITAT I DEUTE

Per part seva, Sergio Ávila, analista d'IG, comenta que "la incertesa sobre el preu de l'adquisició, el possible augment del deute i la complexitat de la integració hi han contribuït" expliquen la caiguda borsària.

Segons la seva valoració, Shift4 Payments "és un processador de pagaments que atén una àmplia gamma de clients, incloent-hi restaurants, casinos, hotels i equips esportius. Amb un volum anual de transaccions que supera els 200.000 milions de dòlars, l'empresa ha atret el interès de diversos actors del mercat".

A parer seu, la compra d'aquesta empresa "és una notícia de gran rellevància, tant per a Amadeus com per a Fiserv". Tot i això, considera que "l'èxit d'aquesta operació dependrà de diversos factors, com el preu de compra, el finançament necessari i la integració reeixida de l'empresa adquirida".

Finalment, Sergio Ávila indica que es tracta d'"un important moviment estratègic per a Amadeus", tot i que afegeix que "la concreció d'aquesta operació requerirà una acurada anàlisi i execució per garantir el seu èxit a llarg termini en un mercat tan competitiu".

contador