ep archivo   el consejero delegado de melia hotels international gabriel escarrer
HOSTELTUR - Archivo

Melià està vivint aquest dimarts una jornada complicada a la borsa. L'hotelera s'enfonsa a hores d'ara un 8% després de publicar ahir, després del tancament, els resultats. La companyia ha reduït les pèrdues un 54,7% al primer trimestre, fins als 59,3 milions d'euros.

  • 7,75€
  • 3,13%

Deutsche Bank valora avui aquests comptes i assenyala que són "sòlids" i que, a més, les perspectives són "molt encoratjadores". Els ingressos van assolir els 271,4 milions d'euros enfront dels 258,5 milions d'euros del consens i els 260 milions estimats per Deutsche.

"Aprofitaríem les caigudes per prendre posicions en el valor"

Assenyalen aquests analistes que, malgrat que les xifres s'han vist afectades per òmicron al gener i al febrer, el mes de març "va mostrar un repunt molt encoratjador". L'EBITDA del període va assolir els 22,7 milions d'euros, enfront dels 26,7 milions d'euros del consens i dels 20 milions d'euros de Deutsche, xifra que suposa un augment del 144,4% respecte al primer trimestre de 21.

"LA RECUPERACIÓ VA GUANYANT FORÇA"

Iván San Félix, analista de Renta 4, subratlla també la visibilitat per als propers mesos i el fet que la recuperació "va guanyant força".

"Els resultats han superat àmpliament les previsions d'ingressos i han incomplert a nivell operatiu. Les pèrdues netes han estat alineades amb les nostres previsions, encara que han estat superiors a les del consens", comenta aquest expert.

De cara al segon trimestre, Meliá espera una tendència similar al març, amb inici de moviment al segment MICE (reunions, conferències, exposicions) i recuperació dels viatges d'empresa (segment urbà, més endarrerit que el de vacances). En hotels de vacances hi ha moltes reserves anticipades. Al darrer mes, el nombre diari de reserves ha estat més d'un 10% superior a les del 2019, i en el segment de vacances de cara a l'estiu (trimestre més important de l'any) a Espanya ja estan a nivells superiors als del 2019 , amb preus més elevats.

"DECEPCIONEN"

Des de Bankinter es mostren menys positius i comenten que els comptes del primer trimestre de l'hotelera "deceben" per un fort increment de costos.

"Resultats del primer trimestre pitjors del que s'estima per fort increment de costos, que redueix el marge EBITDA fins al 8% enfront del 16% del trimestre anterior. Els ingressos són encara un 30% inferiors als del 2019, afectats per òmicron al gener i febrer”, expliquen.

A causa d'això, des de Bankinter anticipaven a primera hora un impacte negatiu dels comptes a la cotització.

Si bé, les reserves hoteleres per a propers trimestres ja estan per sobre dels nivells previs al virus, "la qual cosa permet mantenir l'optimisme per a propers trimestres", afirmen des del banc. "Per això, aprofitaríem les caigudes per prendre posicions al valor", recomanen. Bankinter té un consell de compra sobre Meliá amb un preu objectiu de 8,38 euros.

Noticias relacionadas

contador