ep archivo   planta de acerinox
ACERINOX - Archivo

Les accions d'Acerinox (-7%) registren fortes caigudes aquest dimarts a la borsa. JP Morgan n'ha retallat el consell a infraponderar i n'ha baixat el preu objectiu fins als 8,80 euros, des dels 12 euros previs. Acerinox cotitza actualment als 9,71 euros.

  • 10,30€
  • 1,68%

La companyia va tancar el 2023 registrant una caiguda del 59% en els guanys, fins als 228 milions d'euros, a causa d'"una situació complexa de baixada de la demanda aparent als principals mercats en què opera". De cara a aquest any, la companyia considera que "seguirà marcat per la incertesa geopolítica i per l'amenaça de la sobrecapacitat a Àsia", si bé anticipa "una millora de la demanda, ja que els inventaris al mercat es troben a nivells raonables".

A més, dins de l'IBEX 35, una altra de les empreses que també baixa amb molta força és ArcelorMittal, contagiada per Acerinox. Les dues es veuen penalitzades així mateix per la debilitat de les dades de producció industrial de la Xina que s'han publicat avui i que anticipen una menor demanda mundial. La producció industrial del març de la Xina ha repuntat el 4,5% en taxa interanual. Se n'esperava un repunt del 6%.

Tot i així, des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, Acerinox s'està acostant a l'important suport que té als 9,345 euros, mínims anuals i preus on hi ha la mitjana de 200 sessions.

"Estarem molt pendents del seu comportament a aquest nivell de preus. Si el perd, el més normal és que puguem veure un canvi de tendència i una extensió de les caigudes fins al següent nivell de suport que presenta als 8,40 euros, mínims d'octubre de l'any passat. No veurem un senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota dels 10,71 euros, màxims de 2024 dibuixats aquest mes d'abril”, apunta César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Noticias relacionadas

contador