ep archivo   planta de acerinox
ACERINOX - Archivo

Deutsche Bank retalla aquest dilluns el preu objectiu d'Acerinox fins als 15 euros des dels 16 euros. Tot i això, reitera el seu consell de comprar atès que el nou preu encara suposa atorgar a l'acereria un potencial de pujada que ronda el 60% des dels nivells actuals de cotització (9,50 euros).

  • 10,38€
  • 1,96%

Acerinox va publicar resultats del quart trimestre i del conjunt del 2023 a la setmana passada.

"L'EBITDA de 96 milions d'euros (del quart trimestre) va estar per sota de les expectatives a causa d'un impacte més gran del que s'esperava dels vents en contra del metall", escriu el banc alemany. "El rendiment subjacent va estar en línia i el FCF (free cash flow o flux de caixa lliure) va ser sòlid. No obstant, encara que la direcció espera una petita recuperació, el primer trimestre segueix afectat negativament per la debilitat de la demanda i la vaga a Espanya”. Tot i això, Deutsche Bank afirma que les perspectives d'un primer trimestre "lleugerament" millor "han estat una decepció".

RETALLA ESTIMACIONS EBITDA

A causa de tot això, Deutsche Bank retalla les estimacions d'EBITDA per al 2024 en un 5% (cosa que porta a aquest nou preu objectiu de 15 euros), mantenint-se aproximadament un 16% per sota del consens del mercat.

"Al nostre parer, els resultats il·lustren la significativa discrepància de rendiment (i valor) a la cartera d'Acerinox: després de l'adquisició de Haynes, l'exposició de la companyia als mercats d'aliatges d'alt rendiment i alt múltiple als Estats Units passarà a representar del 70 al 90% de l'EBITDA normalitzat del grup. Creiem que això proporciona potencial per a una revaloració material", opina Deutsche. "Si l'empresa compleix el creixement i les sinergies, creiem que les accions d'Acerinox tenen el potencial de més que duplicar-se des d'aquí".

Tot i això, Deutsche també creu que existeix la possibilitat que Acerinox "es converteixi en un objectiu en si mateix". "Amb el suport d'una sòlida generació de flux d'efectiu subjacent i un sòlid historial de dividends, recomanem comprar", conclou.

contador