preocupacion630

La banca europea cau amb força (-2% de mitjana) i llasta els parquets europeus, incloent-hi l'IBEX. Torna la crisi política a Itàlia i tornen les males dades macro a Alemanya. I als bancs els passa més factura que a la resta durant una sessió especialment clau per al selectiu espanyol que s'intenta agafar als 8.800 punts.

A Itàlia, el viceprimer ministre Matteo Salvini va donar per trencades la coalició de govern aquest dijous i va demanar eleccions al més aviat possible.

El país transalpí torna a estar orfe de lideratge polític. Salvini trenca així l'aliança entre el seu partit, la Lliga, i la formació política antisistema, el Moviment Cinc Estrelles.

"Retornem la paraula als electors i anem al Parlament per constatar que ja no tenim majoria", va reclamar Salvini al primer ministre italià, Giuseppe Conte, a través d'un comunicat.

A Alemanya torna la preocupació macro. O potser mai ha marxat. La balança comercial i les dades d'importació i exportació del gegant de l'Eurozona han estat per sota del que s'esperava.

Els de Merkel tornen a reviure el fantasma de la desacceleració econòmica... i les primes de risc així ho certifiquen. La italiana puja ja fins als 234 punts i, l'espanyola, se situa als 85 punts. La rendibilitat del bo espanyol a deu anys es queda al 0,26%.

"Octubre pot ser un mes molt interessant". Així es refereix l'analista Michael Hewson a la perspectiva de noves eleccions a Itàlia, precisament just en el mes en què està previst la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE) liderada pel intransigent Boris Johnson.

contador