ep archivo   fachada y letrero de gucci e yves saint laurent del grupo frances de lujo kering que
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

Les accions associades amb el sector del gran luxe, com LVMH, Kering, Hermes o Salvatore Ferragamo, estan patint una forta correcció borsària després d'haver marcat màxims històrics durant les últimes setmanes.

  • 789,00€
  • -0,37%

"Cal destacar el dur correctiu que estan acumulat durant els últims dies els valors de gran luxe francesos, llastats per la debilitat mostrada al juliol per les vendes al detall xineses, on generen més del 35% de les seves vendes, i per la de les nord-americanes al mateix mes, ja que els EUA són un altre dels seus principals mercats", expliquen des de Link Securities.

Les fortes caigudes d'aquests valors expliquen també el pitjor comportament de l'índex francès CAC 40, "on mantenen un pes relatiu molt elevat, en ser dues de les companyies de major capitalització de l'índex", afegeixen aquests experts. Per exemple, LVMH s'ha desplomat un 15% durant la setmana actual.

Aquest tipus de companyies s'han vist molt beneficiades per la pandèmia, en beneficiar-se que els consumidors d'alt poder adquisitiu han seguit comprant els seus productes. No obstant això, aquesta setmana s'ha produït un canvi de sentiment en el mercat, i molts operadors han aprofitat per recollir beneficis en aquests valors després dels últims guanys acumulats.

Els analistes d'HSBC ja van advertir al juny que aquests valors encara tenien una mica de marge en les seves pujades, però que tot el que puja (i molt) s'ha de prendre un respir en algun moment. "Un cop els resultats d'aquestes empreses es coneguin, la majoria d'ells al juliol, les seves valoracions estaran més ajustades i creiem que al sector li faltarà algun catalitzador", van comentar.

Noticias relacionadas

contador