ep planta de seat a martorell barcelona
SEAT - Archivo

Els principals fabricants d'automòbils amb plantes de producció a Espanya s'han vist obligats a tancar les seves fàbriques. Ford, Mercedes, Renault, Volkswagen, Nissan, PSA i Seat ja han tancat les seves factories per l'expansió del coronavirus i la falta de components.

El grup automobilístic PSA ha decidit tancar aquest dilluns les seves plantes de producció instal·lades a Europa fins al pròxim 27 de març i de manera progressiva, segons ha informat en un comunicat.

La direcció de Ford ha decidit tancar la seva planta valenciana a Almussafes durant una setmana completa, des d'aquest dilluns, 16 de març, per prevenir l'expansió del coronavirus a la fàbrica, on ja s'han registrat tres casos positius aquestes últimes 24 hores, segons ha informat la companyia en un comunicat.

La fàbrica tenia prèviament planejats tres dies de no-producció aquesta setmana de dimecres 18 a divendres 20 de març i davant la situació actual del Covid-19, ha decidit tancar la planta durant la setmana completa del 16 de març. Durant aquest temps, la direcció anirà "monitorant la situació i decidirà els següents passos a seguir", afegeix el comunicat.

La direcció de la planta de Mercedes-Benz a Vitòria-Gasteiz, a la qual treballen prop de 5.000 persones, ha decidit paralitzar la producció a partir d'aquest dilluns, després que part de la plantilla hagi protagonitzat una 'plantada', per considerar que la factoria no donava garanties suficients per evitar contagis per coronavirus.

Volkswagen Navarra, on treballen uns 4.000 empleats, ha posat en marxa aquest dilluns el procés per sol·licitar d'un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE) per causa de força major per una combinació de factors. "D'una banda, la falta de personal que ha impedit posar en marxa el procés de fabricació i, per una altra, no poder garantir la salut dels treballadors", segons ha informat la direcció de la companyia en una nota.

Per part seva, Renault ja va anticipar dissabte passat que les seves plantes a Valladolid i Palència pararien la seva producció aquest dilluns i dimarts per falta de subministraments. Nissan va anunciar des del divendres la paralització de la producció a la seva planta de la Zona Franca (Barcelona) a causa de la falta de subministrament.

Seat va decidir parar la factoria de Martorell des del dilluns i de manera indefinida, ja que no pot assegurar el moviment de mercaderies i treballadors després de l'anunci de l'estat d'alarma per part del Govern central.

Noticias relacionadas

contador