photo d archives du logo de ford 20231030070645

Ford ha anunciat que retarda la producció de SUV totalment elèctrics per centrar-se als vehicles híbrids. Així, posposarà la producció del SUV del 2025 al 2027 per permetre que el mercat maduri més, segons ha explicat.

L'objectiu del fabricant d'automòbils és que tota la gamma nord-americana estigui composta per opcions híbrides per al 2030. "Per a finals de la dècada, la companyia espera oferir sistemes de propulsió híbrids en tota la seva línia Ford Blue a Amèrica del Nord", recull en un comunicat.

"Com la segona marca de vehicles elèctrics als EUA durant els darrers dos anys, estem compromesos a escalar un negoci de vehicles elèctrics rendible, utilitzant el capital de manera intel·ligent i llançant al mercat els vehicles de gasolina, híbrids i totalment elèctrics adequats en el moment adequat", ha assenyalat el president i director executiu de Ford, Jim Farley.

El canvi de plans està motivat per uns costos de producció que continuen sent alts i una adopció més lenta del que s'espera a tota la indústria automotriu.

Al primer trimestre del 2024, les vendes de vehicles elèctrics de Ford van créixer un 86% enfront del mateix període de l'any anterior, mentre que les vendes d'híbrids van augmentar un 42%.

contador