ep archivo   piscina olimpica de fluidra
FLUIDRA - Archivo

Fluidra ha anunciat aquest dilluns el llançament de 'Fluidra Ventures', un fons de Corporate Venture Capital (CVC) de 20 milions d'euros amb l'objectiu de liderar la innovació al sector, segons ha explicat en un comunicat.

  • 20,34€
  • 2,83%

El CVC invertirà en cadascuna de les empreses emergents capaces de revolucionar el sector, a través de les seves propostes a nivell mundial, amb focus especial als Estats Units i Europa, ha indicat l'empresa. En aquesta primera fase, que es durà a terme durant els tres anys següents, es pretén construir una "sòlida cartera d'empreses emergents".

El CVC se centrarà en iniciatives de companyies que millorin l'eficiència, la connectivitat, la sostenibilitat i la seguretat en negocis de piscines i wellness, aprofitant solucions d'IoT, visió artificial i robòtica. "Es busquen empreses emergents que sumin valor al sector de les piscines i el wellness, a través de models de negoci innovadors, fomentant la interacció directa amb client mitjançant vendes, subscripcions i altres canals", escriu Fluidra al seu comunicat. La primera inversió ha estat en Coral Smart Pool, una empresa tecnològica que té com a objectiu transformar l'experiència de la piscina, mitjançant la intel·ligència artificial (AI), amb un enfocament inicial sobre la seguretat de la piscina.

Així mateix, 'Fluidra Ventures' invertirà en aquelles que innovin en matèria d'enginyeria i ciència amb l'objectiu de progressar en materials i productes vinculats a la fabricació, l'eficiència i el manteniment de les piscines.

QUATRE SEGMENTS I VUIT LÍNIES ESTRATÈGIQUES

El fons està orientat a quatre segments de mercat diferents: Comercial, Residencial, Wellness i Mass Market, amb una tesi d'inversió que inclou vuit línies estratègiques, que inclouen piscines connectades, optimització de recursos, plataformes digitals, materials innovadors, sistemes de seguretat, experiències de personalització, robòtica i productes consumibles innovadors.

'Fluidra Ventures' està liderat per Fluidra Lab, la unitat d'Innovació Oberta de Fluidra, i totes les empreses emergents que vulguin presentar les seves propostes, ja poden enviar els seus Investment Pitch Decks a [email protected].

Amb aquesta iniciativa, Fluidra ha dit que vol convertir-se en el millor partner estratègic de les empreses emergents més innovadores del sector, i els pot oferir, a banda de la inversió, els beneficis que aporta ser líders del sector.

“Aquesta iniciativa s'uneix a diverses altres que tenim a Fluidra per fomentar la innovació al nostre sector. Per això, a 'Fluidra Ventures' estem entusiasmats amb les possibilitats transformadores que aquesta aventura aportarà a la indústria de la piscina i el wellness, fomentant la innovació, la sostenibilitat i l'avenç tecnològic", ha declarat Eloi Planes, president executiu de Fluidra.

Noticias relacionadas

contador