ep enagas se suma a la iniciativa global methane alliance para reducir emisiones de metano un 60
Eduardo Parra - Europa Press
13,90€
  • 0,12€
  • 0,87%

Fitch Ratings ha rebaixat un esglaó la qualificació creditícia d'Enagás, d''A-' fins a 'BBB +', amb perspectiva 'estable', després de la retallada de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) a la retribució del transport i regasificació de gas durant el període 2021-2026.

Amb aquesta revisió, l'agència retira de la qualificació d'Enagás l''avaluació watch negative' en què s'havia situat la companyia al mes de juliol a l'espera de la publicació definitiva del marc regulador per a la retribució per la seva activitat.

Al seu circular, la CNMC finalment va suavitzar la seva proposta inicial de 'cop de destral' a la retribució del transport i regasificació de gas, i va deixar la retallada al 10,5%, gairebé la meitat del 21,8% que proposava inicialment el juliol.

Fitch assenyala que aquesta rebaixa en la qualificació d'Enagás reflecteix l'empitjorament del perfil de risc empresarial com a resultat d'uns menors guanys regulats.

De tota manera, l'agència de qualificació preveu que la part no regulada del flux d'efectiu de dividends ajustats creixi a 360 milions d'euros per 2023, des dels 61 milions al final de 2019.

A més, assenyala que l'EBITDA de les activitats regulades a Espanya caigui a 605 milions d'euros per 2023, des dels 854 milions d'euros a finals d'aquest any, després de la implementació final del nou marc regulador de la CNMC.

Tot i això, valora que la perspectiva 'estable' reflecteix l'expectativa d'un marc regulador estable i visible fins al 2026, en un sistema gasista totalment en equilibri a Espanya. A més, destaca la solidesa i sostenibilitat de la valoració assignades a la companyia durant els propers anys.

En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Enagás va indicar que les valoracions establerts durant els dos últims mesos per part de Fitch (BBB+, perspectiva estable) i Standard and Poors (BBB+, perspectiva estable), estan en línia amb els de companyies comparables europees, i són valorats positivament pel grup "en posar de manifest el final de la incertesa generada durant el procés regulador".

Noticias relacionadas

contador