ep luis amodio y mauricio amodio presidente y consejero dominical de ohl
OHL

Fitch Ratings i Moody's han rebaixat el ràting d'OHL. La primera ho ha fet fins al 'C', des de l'anterior 'CC', situant-la d'aquesta manera dins de la franja d''imminent risc d'impagament ". Per la qual cosa es troba a un sol pas del 'default' o impagament selectiu.

  • 0,35€
  • 4,48%

En aquest sentit, situar la perspectiva del repagament del seu deute en aquest rang genera inestabilitat. L'agència qualificadora ha anunciat la seva decisió uns dies després que la constructora fes públic el seu acord amb gran part dels bonistes, l'objectiu del qual és refinançar els seus dos principals emissions de deute per import de 593 milions d'euros.

Fitch defensa que la constructora no aconseguirà generar la caixa esperada i no serà suficient per atendre els venciments dels bons. Un dels bons venç el 2022, mentre l'altre expira el 2023. Així mateix, l'entitat qualificadora considera que la liquiditat actual de la companyia es troba a l'entorn dels 312 milions d'euros.

Quan una companyia preveu realitzar operacions similars a aquesta, Fitch desenvolupa el procediment habitual. Per això, si la intenció d'OHL no tingués èxit, l'agència alerta que arrossegarà la qualificació a la franja d'impagament, el més baix de tots els possibles.

A més, encara que el refinançament tingués èxit i tirés endavant, l'agència adverteix que continuarà analitzant la situació per valorar l'estat de la companyia. Tot i això, assegura que és poc probable que li pugi la nota fins que es tanqui del tot el refinançament.

De tornada a Moody's, la també agència de qualificació creditícia explica que rebaixa la valoració d'OHL a 'Ca', des de l'anterior 'Caa2', el que suposa augmentar en dos esglaons la seva probabilitat d'impagament de deute i situar-la a només un pas del 'default' o impagament selectiu.

Noticias relacionadas

contador