ep torre espacio sede de ohl en madrid
OHL - Archivo

OHL baixa un 8%, fins als 0,63 euros per acció, després d'aconseguir un acord per a la seva recapitalització i la renegociació de les seves dues emissions de bons, de manera que aposta "fermament" per reforçar el balanç, reduir l'endeutament i enfortir l'estructura de capital, segons ha anunciat aquest dijous la companyia.

  • 0,34€
  • 2,19%

L'operació suposarà una injecció de fons propis mitjançant l'execució d'una ampliació de capital amb dret de subscripció preferent als accionistes per import de 35 milions d'euros, que serà complementada per una segona ampliació de capital dinerària amb exclusió de drets de subscripció preferent dirigida a la família Amodio i Tyrus Capital, per donar cobertura als seus compromisos d'inversió de 37 i 5 milions d'euros, respectivament, en les quanties que no haguessin pogut desemborsar durant la primera ampliació.

El preu al qual s'emetran les accions en l'augment de capital serà de 0,36 euros per acció.

A això se suma la renegociació dels termes dels bons mitjançant una combinació de quitança, almenys, del 10%, capitalització de part dels bons per mitjà d'un augment de capital mitjançant compensació de crèdits a un preu per acció de 0,74 euros i el bescanvi dels bons subsistents per uns bons garantits de nova emissió i venciment posterior.

"Veiem impacte limitat en valoració de l'operació. La quitança es compensa negativament per les ampliacions de capital, de manera que mantenim el nostre preu objectiu de 0,60 euros per acció i la nostra recomanació de vendre", assenyalen des de Banc Sabadell.

Així mateix, l'operació també suposarà una reestructuració societària de la companyia, de manera que una part substancial del negoci sigui desenvolupat al futur, directament o indirectament, per una societat filial de nova creació, Nova OHL, que serà l'emissora dels nous bons.

En concret, l'acord contempla la renegociació dels termes de les seves dues emissions de bons vives: una amb venciment el 2022, amb saldo viu de 323 milions d'euros, i una altra amb venciment el 2023 i saldo viu de 269.900.000 d'euros . Els nous bons venceran, al març de 2025, -el 50%-, i al març de 2026 -el 50% restant- i seran d'un màxim de 488.300.000 d'euros.

La companyia ha explicat que tots els aspectes de l'operació es recolliran en un fullet informatiu que OHL espera sotmetre a l'aprovació de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i d'una junta general extraordinària d'accionistes una vegada obtingudes les autoritzacions corresponents.

OHL ha ressaltat que aquesta operació reforçarà l'estructura de capital, generarà una nova OHL, que comptarà amb un balanç enfortit que li permetrà fer front al seu pla de negoci, confirmant l'aposta de la companyia i del seu equip gestor per tornar al camí de recuperació i creixement.

Noticias relacionadas

contador