ep archivo   una mujer entra en un una oficina de ibercaja en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'agència de qualificació Fitch Ratings ha revisat la perspectiva d'Ibercaja Banc a positiva des de negativa i ha ratificat la qualificació creditícia de llarg termini (Long Term IDR) a 'BB+', així com la qualificació de viabilitat (Viability Rating) a 'bb+'.

La revisió de la perspectiva reflecteix l'opinió de Fitch que la millora dels nivells de capital d'Ibercaja i el progrés en el sanejament de la qualitat dels actius i la reestructuració dels costos "probablement enfortiran el perfil creditici del banc fins al nivell de grau d'inversió", tot i la pressió prevista per la pandèmia el 2021 i 2022.

"La revisió de la perspectiva també reflecteix la nostra expectativa que Ibercaja hauria de ser capaç de complir amb els seus plans estratègics malgrat els riscos residuals a curt termini en la millora de les perspectives econòmiques d'Espanya", afegeix Fitch.

Fitch espera que el PIB d'Espanya creixi un 6% el 2021, "després que l'economia patís més que altres economies desenvolupades per la pandèmia el 2020".

"No obstant això, creiem que els riscos per a l'economia espanyola derivats de la pandèmia encara no han disminuït prou (...). El principal risc a curt termini per a les projeccions de Fitch és que un augment de les infeccions per coronavirus podria donar lloc a noves restriccions, encara que de caràcter més suau, però que podrien afectar l'activitat empresarial, o un rendiment de la temporada turística d'estiu més feble del que es preveia. Un altre risc és l'impacte de la pandèmia al mercat de treball un cop que expirin les mesures de suport de l'Estat", adverteixen des de l'agència.

contador