• Els analistes del diari descarten que la inflació de la zona euro arribi o superi l'1,5% a finals d'any
  • Les previsions de FT indiquen també que la Fed no apujarà els tipus d'interès més enllà de l'1,5%
popular banco

El diari Financial Times preveu que l'elevat nivell d'actius tòxics que tenen nombroses entitats bancàries a Europa, juntament amb el lent creixement de l'economia comunitària, provocarà que una altra de les principals entitats bancàries del continent hagi de ser rescatada en 2017 i inclou entre les entitats amb més risc a Banc Popular, Novo Banc i Co-operative Bank.

  • 0,32€
  • 0,00%

En les seves previsions per 2017, la capçalera britànica afirma que, a més de Banca Monte dei Paschi di Siena, una altra entitat serà rescatada, ja sigui per l'Estat, pels seus propis creditors o per una combinació de tots dos mètodes.

"Molts bancs europeus estan eclipsats pels actius tòxics procedents de l'última crisi i el lent creixement de l'economia europea no els fa cap favor", escriu l'expert en finances del diari Martin Arnold, segons recull Europa Press.

A més de Banca Monte dei Paschi di Siena, una altra entitat serà rescatada, ja sigui per l'Estat, pels seus propis creditors o per una combinació de tots dos mètodes, afirma FT

"Banca Monte dei Paschi di Siena pràcticament va ser rescatat en 2016 i altres entitats que estan prop del límit són l'espanyol Banc Popular, el portuguès Novo Banc i el britànic Co-operative Bank", afegeix.

D'altra banda, els experts del periòdic també descarten que la inflació de la zona euro aconsegueixi o superi l'1,5% a la fi d'any a pesar que repunti en els preus de l'energia incrementarà l'índex de preus.

"Probablement no serà suficient per aconseguir l'1,5%", afirma Chris Giles, que pronostica que el Banc Central Europeu (BCE) haurà d'admetre de nou que "ha fracassat a aconseguir el seu objectiu de mantenir la inflació a prop, però per sota del 2%".

Les previsions del diari indiquen també que la Reserva Federal (Fed) no apujarà els tipus d'interès més enllà de l'1,5%, malgrat els estímuls promesos pel president electe Donald Trump, que l'índex S&P 500 no superarà els 2.300 punts bàsics, que Regne Unit creixerà més d'un 1% i que el barril de petroli tancarà 2017 per sobre dels 50 dòlars.

DEUTSCHE BANK DESCARTA UN RESCAT

Deutsche Bank porta temps en el punt de mira dels inversors per la seva complicada situació financera, una situació que sembla s'ha estabilitzat després que el banc hagi arribat a un acord amb les autoritats americanes per pagar una multa de 7.200 milions de dòlars per comercialitzar actius tòxics, molt inferior als 14.000 milions que s'esperava hagués d'afrontar.

El president de l'entitat germana, Paul Achleitner, ha declarat al setmanari Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung que, ni barregen ara cap fusió amb un altre banc europeu ni esperen un rescat per part de les autoritats. Enfront dels problemes a Itàlia amb els seus bancs, Achleitner ha afirmat que "ningú a Alemanya ha de preocupar-se pel rescat als bancs".

Noticias relacionadas

contador