• Daimler, Volkswagen i BMW lideren les pèrdues al Dax 30 alemany
  • Renault i Peugeot també pateixen caigudes al Cac 40 de París
camioneta ram fiat chrysler

Fiat Chrysler cau un 3% a la borsa de Milà i arrossega al conjunt de fabricants europeus d'automòbils, que lideren les pèrdues als seus respectius mercats.

BMW

  • 106,40€
  • 1,29%
  • 74,36€
  • 1,56%
  • 48,55€
  • 1,15%

A Alemanya, Daimler cau prop del 2%, seguit de Volkswagen i BMW. A França, Peugeot cau més del 1% i Renault també és un dels valors més a la baixa. L'índex Stoxx Europe 600 d'Automòbils cau un 1,4%, fins a 550 punts.

I és que els fabricants de cotxes segueixen encarant un flux de notícies negatiu en aquest inici de 2017. Quan semblava que l'escàndol de les emissions de VW havia quedat relegat a un segon pla, la setmana passada FiatChrysler va ser acusat als Estats Units de falsejar les emissions en 104.000 dels seus automòbils diésel.

A més, el divendres es va conèixer que la Fiscalia de París ha obert una recerca contra Renault, en considerar que també ha pogut cometre frau en les emissions contaminants dels seus automòbils diésel.

A més, aquest cap de setmana, el diari alemany Bild ha publicat que el conseller delegat de VW, Martin Winterkorn, coneixia les manipulacions realitzades al programari dels motors almenys dos mesos abans que l'escàndol saltés a l'opinió pública.

En aquest sentit, l'agència Standard & Poor's (S&P) ha mantingut sense canvis el rating BBB+ de Volkswagen després de l'acord als EUA per pagar una multa de 4.300 milions de dòlars, encara que també ha reiterat la seva perspectiva Negativa, a causa que considera que els "riscos legals" encara persisteixen. Aquests experts assenyalen que l'estructura directiva i la gobernanza de VW segueixen sent algunes de les febleses de la signatura i recorden que l'anterior conseller delegat, Martin Winterkorn; i l'actual president del Consell de Supervisió, Hans Dieter Pötsch, encara enfronten recerques legals.

AMENAÇA DE TRUMP A BMW

D'altra banda, el president electe dels Estats Units, Donald Trump, ha advertit que Washington imposarà un impost fronterer del 35% als vehicles que BMW planeja construir en una nova planta a Mèxic i exportar al mercat nord-americà.

Trump va dir que BMW hauria de construir la seva nova planta a Estats Units perquè això seria "molt millor" per a la companyia

Les declaracions de Trump ha estat realitzades al diari Bild. Una portaveu de BMW va dir que una planta del Grup BMW en Sant Luis Potosí assemblaria la Serie 3 del BMW a partir de 2019 i que la seva producció anirà destinada al mercat mundial. La planta a Mèxic serà un afegit a les instal·lacions productives ja existents del Sèrie 3 a Alemanya i la Xina.

Trump va dir que BMW hauria de construir la seva nova planta a Estats Units perquè això seria "molt millor" per a la companyia. Va agregar que Alemanya era un gran productor de vehicles, la qual cosa s'aprecia en la quantitat de Mercedes Benz que circulen a Nova York, sense que hi hagi reciprocitat.

Els alemanys no compren Chevrolets al mateix ritme, va declarar, la qual cosa fa que la relació comercial sigui injusta. El president electe va dir que defensava el lliure comerç, però no a qualsevol preu. Per la seva banda, la portaveu de BMW va dir que la companyia "se sent molt a casa als Estats Units", on empra de forma directa i indirecta a gairebé 70.000 persones en tot el país.

Noticias relacionadas

contador