ep junta de accionistas de ferrovial de 2022 20220506164104
FERROVIAL

Ferrovial, a través de la divisió d'Aeroports, ha assolit el tancament financer de l'adquisició d'una participació del 60% de la societat que gestiona la concessió de l'Aeroport Internacional de Dalaman, a Turquia.

  • 28,92€
  • 0,28%

YDA Group, que opera l'actiu des del 2006, mantindrà un 40% restant de la participació. L'acord d'adquisició s'ha completat dins dels terminis previstos, i s'han complert totes les condicions, incloent-hi l'aprovació per part de les autoritats locals.

El grup YDA es va adjudicar el 2014 la concessió de l'operació de l'aeroport per als 26 anys següents, i recentment la va ampliar fins al 2042. El contracte incloïa la construcció d'una nova terminal internacional, que va entrar en servei l'any 2018.

Les tarifes per passatger estan fixades al contracte de concessió i es recapten en euros, per la qual cosa la major part dels ingressos es produeixen en aquesta divisa.

L'aeroport de Dalaman es troba a l'anomenada Riviera turca, una de les regions turístiques més atractives del país i del Mar Mediterrani. Va registrar un trànsit de passatgers de 5 milions el 2019, sent la majoria d'origen estranger.

La infraestructura té dos terminals, una per a vols domèstics i una altra per a internacionals amb una capacitat superior a 20 milions de passatgers anuals, una plataforma per a més de 50 aeronaus i pàrquing per a vehicles i autobusos d'operadors turístics.

També conté diferents instal·lacions auxiliars, com ara una planta de tractament d'aigua. A més, té previst dur a terme la construcció d'una central de generació d'energia renovable, fet que el converteix en un dels projectes més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient a Turquia.

Noticias relacionadas

contador