ep autopista de cintra en texas estados unidos
CINTRA (FERROVIAL) - Archivo

Cintra, filial de Ferrovial i titular indirecte del 50% del capital de la societat concessionària I-66 Express Mobility Partners Holdings LLC., ha exercit el seu dret d'adquisició preferent sobre el 10% del capital social del qual és titular el soci John Laing. El percentatge que Cintra adquirirà és d'un 5,704%, de manera que passarà a tenir el 55,704% de la societat concessionària.

  • 28,92€
  • 0,28%

Segons s'ha comunicat a través de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el preu de les accions puja a 159 milions d'euros, assumint com a data estimada del tancament de l'operació el 31 de desembre de 2021. A això s'afegeix el compromís d'injeccions de capital addicional fins a la finalització de la construcció corresponents a aquest 5,704%, que arriba als 31 milions d'euros.

El tancament de l'operació està subjecte a l'obtenció d'aprovacions administratives i de les entitats finançadores.

D'acord amb el paràgraf 42 de la normativa IFRS 3, la presa de control de la societat concessionària implica el reconeixement d'una plusvàlua abans d'impostos estimada per Ferrovial per import aproximat de 1.023 milions d'euros, en haver de valorar a valor raonable la participació del 50% prèviament adquirida. Aquesta xifra correspon a la diferència entre el valor en llibres de la participació prèvia del 50% (374 milions) i el valor raonable implícit en aquesta participació (1.397 milions prenent com a referència el valor del 5,704% adquirit).

Addicionalment, en agafar el control de la societat concessionària s'integraria en el balanç consolidat de Ferrovial el 100% del deute del projecte, que s'estima que sigui el 31 de desembre de 2021 de 1.780 milions d'euros. També s'integraria en aquest balanç la plusvàlua generada, incloent-hi la part relativa als minoritaris, assignable majoritàriament a un actiu intangible relatiu a la concessió que serà objecte d'amortització en la seva vida.

Noticias relacionadas

contador