ep expresidenteabengoa felipebenjumea
MOEH ATITAR
0,02€
  • 0,00€
  • 0,00%

L'expresident d'Abengoa, Felipe Benjumea, ha comentat en una entrevista amb ABC de Sevilla que va perdre 60 milions d'euros pel col·lapse en borsa de la companyia andalusa.

"Hi havia invertit tots els meus diners en Abengoa, m'havia endeutat per comprar més accions, i mai em vaig desprendre del meus títols, els que s'han venut és perquè alguna entitat financera va executar les garanties", ha explicat en l'esmentada entrevista.

Benjumea, a través d'Inversió Corporativa, juntament amb Finarpisa i Ardachón, accionistes de la companyia, han demandat a Banc Santander i HSBC per l'ampliació de capital que Abengoa tenia intenció d'emprendre el setembre de 2015 i que va provocar un col·lapse de liquiditat, abocant-se al preconcurs de creditors.

Benjumea defensa que l’ampliació va fracassar perquè "de forma sorprenent Santander imposa el meu cessament, cosa que fa que HSBC es tiri enrere, es genera una incertesa i l'empresa perd línies de liquiditat per valor de 1.500 milions".

En la seva opinió, "es va produir un atac total i absolutament frontal a la propietat de la companyia, no hi va haver falta de previsió o de diligència per part dels bancs, tenien plena consciència i voluntarietat de les gravíssimes conseqüències que la seva conducta podia ocasionar... en això es basa la demanda d'Inversió Corporativa".

Benjumea també ha assenyalat que la denúncia penal de la qual va ser objecte denúncia va ser impulsada per un grup de bonistes i que "un d'ells" estava "molt vinculat a Santander". Encara que posteriorment va ser absolt, l'empresari ha afegit que "durant el procés d'instrucció les entitats financeres no van expressar de manera clara que el meu cessament va ser una imposició inconfessable, per això vaig anar a la banqueta, i en el judici va quedar demostrada tota la veritat".

Noticias relacionadas

contador