ep archivo   sede corporativa del grupo fcc en las tablas madrid
FCC - Archivo

FCC ha anunciat la subscripció aquest dijous d'un acord per a la venda a CPP Investments d'un 24,99% del capital de la seva filial FCC Serveis Medi Ambient per un total de 965 milions d'euros. La notícia ha assegut bé al mercat, i els títols de la companyia avancen un 4% aquest divendres.

FCC

  • 12,46€
  • -0,80%

L'operació ha estat anunciada en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en què la companyia explica que després de tancar-la, cosa que està subjecte a les condicions precedents habituals, FCC mantindrà la majoria accionarial de FCC Medi Ambient amb el 75,01%.

FCC ha detallat també que el principal destí dels fons obtinguts per aquesta transacció serà "d'atendre les oportunitats estratègiques i les necessitats corporatives del grup".

FCC Medi Ambient i les seves societats filials, d'àmbit nacional i internacional, desenvolupen diverses activitats de servei mediambientals mitjançant quatre plataformes principals com són Espanya i Portugal, Regne Unit, Estats Units i la CEE (Comissió Econòmica Europea), ha remarcat la companyia a l'esmentat comunicat.

També ha incidit que FCC Medi Ambient preveu la continuïtat de l'estratègia actual, el manteniment de les seves operacions i relacions comercials (administracions públiques, clients privats, proveïdors, etc.), l'enfortiment i el desenvolupament de les activitats amb la participació activa i sinèrgies derivades de la incorporació del nou soci i la permanència de l'equip directiu de la societat.

CPP Investments, un grup de gestió global dels 21 milions de contribuents i beneficiaris del Pla de Pensions de Canadà, comptava amb actius en administració per valor de 570.000 milions de dòlars el 31 de març de 2023, dels quals 487.000 milions se situen fora de Canadà, i en sectors d'activitat molt diversos, com ara béns arrels, infraestructura, energia, deute i fons de capital públic i privat.

A l'operació, Santander ha actuat com a assessor de CPP Investments juntament amb KPMG, Kearney i Freshfields. Al costat de FCC, Allen & Overy ha estat l'assessor legal de la transacció.

SOCI ESTRATÈGIC SENSE PERDRE'N EL CONTROL

Els experts de Bankinter han valorat la notícia, comentant que "no suposa una sorpresa, ja que era conegut i públic el procés de negociació que mantenien les dues parts per a aquesta operació". Pel que fa al preu pagat, consideren que la xifra es troba "totalment en línia amb la nostra valoració" i suposa un múltiple de 8,6x EV/EBITDA, segons les seves estimacions (xifra que es troba en línia amb la mitjana del mercat).

"L'operació, des del nostre punt de vista, és positiva atès que serveix per posar en valor el que és, avui dia, el principal negoci de la companyia i suposa donar entrada a un soci estratègic sense perdre'n el control del negoci. Mantenim la nostra visió positiva a la companyia de cara a mitjà termini i la recomanació de compra”, apunten.

Per part seva, des de GVC Gaesco apunten que que l'import que rebrà FCC "suposa un equity pel 100% de FCC Medi Ambient de 3.861 milions d'euros, un 2% per sobre de la nostra valoració (3.774 milions)", i comenten que "la ràtio de l'operació és de 8,5xEV/EBITDA23 i un PER de 22x".

Aquests analistes es refereixen també al fet que els fons s'hagin de destinar a oportunitats estratègiques i necessitats corporatives del grup, i entenen que entre elles "està el possible increment de participació a Metrovacesa, Realia i el finançament de l'expansió domèstica i internacional orgànica i inorgànica en aigua, serveis".

"FCC manté la seva estratègia de vendre participacions sempre que el preu sigui prou atractiu. Ho hem vist en el negoci de l'aigua, amb les incineradores, les concessions i ara amb Medi Ambient. Ens sembla una notícia excel·lent que permetrà millorar la visibilitat de la valoració de FCC", conclouen.

A Sabadell també comenten aquesta operació, i assenyalen que es tracta d'una "notícia positiva", perquè, segons el seu punt de vista, "valora de manera implícita la divisió en uns 5.150 milions d'euros i dona un múltiple de 8,3x EV/ EBITDA23e, que en tot cas se situa per sobre de la nostra valoració de 4.190 milions d'euros (6,7x EV/EBITDA23e)”. "Si assumíssim aquest múltiple implícit en el nostre preu objectiu tindríem un impacte del +16% en valoració, encara que probablement seria superior si es té en compte que es tracta d'una participació minoritària sense cap mena de prima de control associada", expliquen.

Pel que fa a l'ús dels fons, els experts del banc no veuen "necessitat de reduir deute atesa la seva folgada situació (2,5x DFN/EBITDA a 1T23)", per la qual cosa no descarten "la seva utilització per a operacions corporatives, especialment al segment immobiliari (18% EV)".

Noticias relacionadas

contador