• La infraestructura té 2,2 quilòmetres de longitud i sis carrils
ep sede fcc

FCC ha acabat de construir i ha posat en servei el pont de Mersey, una infraestructura de 2,2 quilòmetres de longitud i sis carrils que el grup ha aixecat a través d'un consorci al Regne Unit, a les proximitats de Liverpool.

FCC

  • 13,06€
  • -1,51%
Amb aquest pont es pretén alleujar la congestió que presenta el pont Silver Jubilee, fins ara únic pas sobre el riu Mersey

El consorci del qual forma part el grup que actualment controla Carlos Slim va guanyar al juny de 2013 aquest projecte, pressupostat llavors en 700 milions d'euros i considerat com una de les majors obres d'enginyeria civil del moment.

El pont s'ha posat en servei, amb la seva obertura al trànsit, aquest cap de setmana, i ha conclòs així tres anys i mig de construcció. La infraestructura, estesa sobre el riu Mersey, compta amb 2,248 quilòmetres de longitud, conformada per un tram central d'un quilòmetre i dos viaductes. El pont forma part d'una nova autopista promoguda per l'Ajuntament de Halton per connectar les ciutats de Runcord i Widnes, a les proximitats de Liverpool.

Així mateix, alberga sis carrils de peatge i amb la seva construcció es pretén alleujar la congestió que presenta el pont Silver Jubilee, fins ara únic pas sobre el riu. A més, busca connectar aquesta zona amb la xarxa principal d'autopistes del Nord-oest d'Anglaterra.

4.600 LLOCS DE TREBALL

La construcció d'aquesta infraestructura ha generat un total 4.600 llocs de treball, entre directes i indirectes, durant tot el seu procés d'execució, segons el grup. El consorci a través del qual FCC ha construït i lliurat aquesta obra es completa amb la britànica Kier i la coreana Samsung. Amb la seva participació en aquest projecte, la companyia, a més de potenciar la seva presència al mercat britànic, amplia la seva experiència en construcció de ponts.

Noticias relacionadas

contador