ep archivo - faes farma
FAES FARMA - Archivo

Faes Farma ha anunciat aquest dijous que ha rebut l'autorització per a l'adquisició del 100% de les accions de Novosci Healthcare FZCO, amb seu a Dubai (Unió dels Emirats Àrabs).

  • 3,66€
  • -0,14%

La companyia ha indicat en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que aquesta operació suposa una nova fita estratègica en la seva aposta per la internacionalització i la diversitat geogràfica i reforça la seva presència a la regió Àfrica-Orient Mitjà, que es consolida com el tercer principal mercat amb presència directa.

Novosci, fundada el 2018, compta amb una sòlida plataforma comercial i amb el coneixement regulatori i operatiu que permetrà a Faes Farma incorporar les seves pròpies vendes a la regió en un projecte únic, fins ara realitzades a través de distribuïdors, ha subratllat la farmacèutica espanyola.

En concret, Novosci aporta productes de tercers als camps de respiratori, dolor i metabolisme, àrees clau per al negoci i l'estratègia de creixement, ha dit Faes Farma. Té, a més, previst llançar nous productes que enforteixin el portfoli actual.

L'adquisició reforça les capacitats comercials de Faes Farma a la regió, gràcies a l'estructura comercial i administrativa de Novosci, formada per més d'una vintena de persones als dos principals mercats regionals: Aràbia Saudita i Unió dels Emirats Àrabs.

TERCER MERCAT AMB PRESÈNCIA DIRECTA

La regió Àfrica-Orient Mitjà presenta un gran interès per a Faes Farma a causa de la mida del mercat, el creixement i l'aposta per la innovació i la qualitat, ha remarcat l'empresa. Els quatre mercats principals en aquesta regió, els països del Golf, Turquia, Egipte i el Marroc representen en conjunt al voltant de 22.000 milions d'euros, el doble que el mercat espanyol. A més, es posicionen com a potencials candidats per a la recerca de noves oportunitats de presència directa durant els propers anys.

Com a resultat de l'estratègia de Faes Farma de construir i reforçar la seva presència comercial en aquesta regió, aquesta se situa ja com el tercer mercat on el grup té presència directa, després d'Iberia i l'Amèrica Llatina. Faes va assolir el 2022 en aquesta regió una xifra de facturació de 21 milions d'euros mitjançant diferents canals, a través de filials, equips comercials, acords amb socis o agències. Una xifra que preveu que augmenti el 2023.

Noticias relacionadas

contador