ep un hombre con un telefono movil delante de un cartel de facebook
Carsten Rehder/dpa - Archivo

Facebook ha anunciat aquest dijous que no acceptarà la incorporació de nous anuncis durant la setmana prèvia a les eleccions presidencials dels Estats Units. Amb aquesta norma, la companyia tecnològica pretén delimitar el nombre de publicacions a la seva plataforma que presentin una informació distorsionada sobre el tema. La notícia sembla que no ha estat ben rebuda pel mercat: les seves accions s'estan desplomant prop d'un 4% a aquestes hores del dijous.

  • 441,68$
  • 0,57%

En aquesta línia, els de Mark Zuckerberg també s'han compromès a eliminar tots els post relacionats amb la Covid-19 que insinua als usuaris que si no voten contrauran el virus. L'empresa nord-americana ha estat en boca de tothom durant la pandèmia, a causa de les 'fake news' que compartien a la seva xarxa entorn d'aquesta assumpte i per la decisions que ha pres el seu equip per frenar-les.

No obstant això, com ha avançat la CNBC, la mesura arriba una mica tard. I és que l'ordre només afectarà els anuncis que s'esperen per aquestes dates, mentre els que s'hagin enviat abans encara podran publicar-se i ser ajustats de la manera que es vulgui. La restricció també fa tard per als qui decideixin exercir el seu vot per correu, ja que aquest podrà executar-se molt abans que no entri en vigor la nova ordre.

Noticias relacionadas

contador