ep mark zuckerberg cofundador y consejero delegado de facebook
Kay Nietfeld/dpa - Archivo

La meitat dels més de 45.000 empleats de Facebook podria fer teletreball en un termini d'"entre cinc i deu anys", segons ha anticipat el cofundador i conseller delegat de la xarxa social, Mark Zuckerberg, per a qui la pandèmia de Covid-19 ha accentuat la tendència vers el treball remot.

En una conferència telemàtica amb els seus treballadors, Zuckerberg ha anunciat que la companyia "obrirà de manera agressiva la contractació remota", en un primer moment als Estats Units i el Canadà, cosa que permetrà a la companyia reclutar nous talents que anteriorment no es plantejarien traslladar-se a una gran ciutat, mentre que oferirà als seus actuals treballadors l'opció de teletreballar de manera permanent.

"Durant els pròxims cinc o deu anys, prop del 50% de la plantilla de Facebook podria treballar en remot", ha assenyalat l'empresari, qui va assegurar que "no es tracta d'un objectiu" i serà necessari dur a terme la transició de manera "reflexiva i responsable".

En aquest sentit, Facebook calcula que, amb les mesures de distanciament, la capacitat de les seves instal·lacions quedarà limitada al 25%.

No obstant això, Zuckerberg va apuntar que els treballadors que s'acullin a l'opció de treballar en remot hauran de comunicar a la companyia qualsevol canvi de domicili abans de l'1 de gener de 2021, advertint que, a conseqüència d'un potencial trasllat, els treballadors podrien veure ajustada la seva retribució en funció dels estàndards del seu nou lloc de residència.

"Ajustarem el salari a la residència", va indicar el conseller delegat de Facebook, qui va assenyalar l'existència d'exigències comptables i fiscals sobre aquest tema, així com de "greus conseqüències per a les persones que no siguin honestes sobre aquest tema".

El cofundador de Facebook ha expressat la seva confiança en l'impacte positiu que l'impuls del teletreball pot tenir en un millor equilibri econòmic territorial, així com en el medi ambient.

A principis de maig, el conseller delegat de Twitter, Jack Dorsey, va anunciar que els treballadors de la companyia podran treballar de manera indefinida des de casa seva, i posteriorment va estendre aquesta opció als treballadors de Square.

Fora de les grans tecnològiques nord-americanes, el conseller delegat de Deutsche Bank, Christian Sewing, assenyalava aquesta setmana que el teletreball i les reunions telemàtiques podrien suposar una nova alternativa d'estalvi de costos en fer innecessàries "tantes oficines en cares zones cèntriques", així com reduir els viatges de feina.

"L'actual situació de crisi ens ha proporcionat noves idees per a possibles estalvis de costos", va afirmar Sewing, que creu que, si un 60% dels empleats de l'entitat pot teletreballar i oferir un servei òptim als clients, és el moment de preguntar-se si és possible oferir més flexibilitat per treballar des de casa, si es desitja. "I si fos el cas, cal tenir tantes oficines en zones cèntriques cares?", va qüestionar.

Així mateix, el banquer va afirmar que l'entitat ha decidit reduir el temps dedicat a viatges de treball, cosa que permetrà disminuir costos i beneficiarà el medi ambient.

"Per descomptat, sovint no hi ha substitut per a les reunions cara a cara amb clients, reguladors i col·legues, i volem ser a prop dels nostres clients. Però hem decidit que reduirem significativament el temps que passem viatjant. Això reduirà costos i beneficiarà el medi ambient", va indicar.

Noticias relacionadas

contador