ep jose elias audax renovables y josep lagares metalquimia este jueves en la trobada empresarial al
EUROPA PRESS

Ezentis ha aconseguit per fi tornar a cotitzar aquest dilluns al migdia, després d'haver-se aixecat a les 8.30 hores la suspensió dels seus títols imposada divendres per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La companyia s'enfonsa un 17%, fins als 0,09 euros per títol.

  • 0,16€
  • 1,38%

La companyia comunicava després que la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) li ha negat l'ajuda de 70 milions que havia sol·licitat. Davant d'aquesta circumstància, l'empresa ha dit que "continua analitzant altres alternatives per al refinançament del deute".

Tot i això, Ezentis ha presentat aquest dilluns un escrit d'al·legacions davant la SEPI "rebent el seu informe del 22 de juny en què es conclou que la sol·licitud presentada per la companyia per accedir a fons públics no reuneix certs requisits d'elegibilitat", segons ha notificat la companyia la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

A la seva sol·licitud, l'empresa demana la reformulació de l'informe perquè es permeti continuar "amb l'anàlisi de la Sol·licitud de Suport", ja que considera que han quedat acreditats tots els aspectes necessaris "per determinar favorablement l'elegibilitat de les empreses sol·licitants de la ajuda pública".

La situació d'Ezentis encara s'ha complicat més després d'aquesta decisió. Cal recordar que José Elías, màxim accionistes, ha demandat l'anterior conseller delegat, Fernando González, perquè considera que ha comès administració deslleial. González va dimitir a finals de l'any passat.

Elías va aconseguir el 28% del capital d'Ezentis, perquè el seu objectiu era fusionar la companyia amb Audax Renovables, en què controla una participació majoritària.

Ezentis comunicava dimecres passat una marxa més en el degoteig incessant de sortides que acompanya aquesta crisi. Així, Laura González-Molero deixava el càrrec com a consellera independent i membre i presidenta de la Comissió de Nomenaments i Retribucions. Això sí, la companyia desvinculava la seva marxa d'aquests problemes i aclaria que es deu a "raons estrictament professionals".

Noticias relacionadas

contador