ep establecimiento de euskaltel en bilbao
EUROPA PRESS - Archivo

Euskaltel ha iniciat aquest dimecres la seva expansió nacional amb el llançament de Virgin telco i l'objectiu d'arribar al 85% del mercat estatal i donar servei a un total de 18,4 milions de llars. El grup espera que, d'aquí a cinc anys, el 40% dels seus ingressos totals procedeixin del negoci corresponent a Virgin telco, uns 520 milions d'euros.

  • 10,94€
  • 0,00%

El conseller delegat del Grup Euskaltel, José Miguel García, ha presentat aquest dimecres a traves d'una roda de premsa virtual, al costat de Koldo Unanue, Chief Màrqueting Officer de Virgin telco, els "primers passos" d'Euskaltel com a operador nacional, amb una "oferta premium però amb grans estalvis per als clients", amb la qual "trenca amb els paquets tancats" i es poden seleccionar els productes a contractar.

García ha començat traslladant una abraçada a tots els afectats pel Covid, una crisi en la qual ha destacat el paper clau del sector de les telecomunicacions i que continuarà sent important en la desescalada i recuperació.

En el cas d'Euskaltel, ha subratllat que s'han dedicat al màxim a garantir la continuïtat d'un servei "de qualitat". El CEO del grup ha indicat que aquesta situació no ha retardat el llançament previst, però sí que ha obligat a "comprimir" algunes fases intermèdies prèvies.

José Miguel García ha fet repàs a les diferents fites de la companyia i ha destacat que la d'avui és una altra fita important, ja que Virgin Telco serà una "part important" del creixement d'Euskaltel.

Virgin telco és la marca amb la qual el Grup, que compta amb 800.000 clients del mercat residencial i empresarial, escomet la seva estratègia d'expansió nacional per intentar arribar al 85% del mercat espanyol on encara no és present i poder donar servei a un total de 18,4 milions de llars.

Precisament, segons ha destacat José Miguel García, aquesta expansió nacional és l'eix fonamental del seu Pla de Negoci 2020-2025. El Grup confia que al 2025 la meitat dels seus clients es localitzi als nous territoris, i haver duplicat els ingressos de 2019, passant de 685 milions a 1.300 milions.

Euskaltel confia que, en un període de cinc anys, el 40% dels ingressos totals procedeixin del negoci corresponent a Virgin telco, la qual cosa suposa uns 520 milions.

El Grup Euskaltel preveu que l'expansió nacional més que dupliqui el volum de la base de clients actuals tant en serveis fixos com en mòbils. En concret, espera multiplicar per 2,3 la seva base de clients actuals de telecomunicacions fixes, fins a superar un 1,5 milions de clients, amb prop de 800.000 nous clients fixos.

També preveu que els serveis mòbils contractats superaran els 3 milions al 2025, respecte a un milió de serveis a l'actualitat, multiplicant pràcticament per tres la base actual.

Sobre la possible afectació de la crisi derivada del coronavirus sobre el seu pla de negoci, segons ha explicat el CEO del grup, s'estan mitigant els impactes detectats per la suspensió de serveis i la restricció relativa a les portabilitats. José Miguel García ha assenyalat que es prenen "mesures correctives" per garantir que es pot mantenir "l'activitat i el dinamisme", d'acord amb el pla de negoci presentat.

José Miguel Fernández ha subratllat que Virgin telco s'erigeix com el cinquè operador nacional que està cridat "a sacsejar el sector de les telecomunicacions" i que estan preparats per competir al mercat nacional, perquè Euskaltel porta anys "competint amb tots els operadors".

Precisament, ha destacat que aquests últims mesos estan reportant resultats "de creixements molt importants, de millora de l'Ebitda i de la rendibilitat". "Euskaltel "no sols competeix, sinó que creix, i de manera rendible", ha afegit.

Per poder oferir els seus serveis en aquesta expansió, Euskaltel es recolzarà en els seus acords majoristes, un model que els permet donar garantia "de servei, flexibilitat, rendibilitat i qualitat", però, en un futur i, a mesura que vagin creixent, "totes les opcions estan obertes", de manera que "s'estudiarà i es veurà sobre la base del desenvolupament del negoci".

Noticias relacionadas

contador