ep logo de tiktok
Jens Kalaene/dpa-Zentralbild/dpa - Archivo

El Govern dels Estats Units ha prohibit, a partir d'aquest diumenge, qualsevol transacció amb les aplicacions d'origen xinès TikTok i WeChat, segons ha informat el Departament de Comerç del país aquest divendres en un comunicat.

L'ordre emesa per Washington prohibeix des del divendres "qualsevol provisió de serveis per a distribuir o mantenir les aplicacions WeChat i TikTok". D'acord amb aquest imperatiu, les botigues digitals de Google (Play Store) i Apple (App Store) no podran continuar oferint la descàrrega d'aquestes aplicacions.

Pel que fa a WeChat, el Departament dirigit per Wilbur Ross ha prohibit també la provisió de serveis que permetin transferir diners o fer pagaments dins dels Estats Units.

El Govern de Donald Trump ha explicat que ha pres aquestes mesures per a "salvaguardar la seguretat nacional" del país, ja que, segons ell, el Partit Comunista Xinès "ha demostrat tenir la capacitat i els motius per a usar aquestes 'apps' per amenaçar la seguretat nacional, la política exterior i l'economia dels Estats Units".

"Sota la direcció del president, hem dut a terme accions significatives per combatre la recopilació maliciosa de dades personals de ciutadans estatunidencs per part de la Xina, al mateix temps que promovem els nostres valors nacionals, les nostres normes democràtiques i el compliment agressiu de les lleis i regulacions dels Estats Units", ha agregat Ross.

Així mateix, a partir del 20 de setembre, per a WeChat, i del 12 de novembre, per a TikTok, les empreses estatunidenques no podran proporcionar a aquestes 'apps' serveis de 'hosting', de distribució de contingut, de trànsit d'Internet o utilitzar el seu codi, funcions o serveis. D'aquesta manera, Trump ha donat un termini fins al 12 de novembre a TikTok per a resoldre els "problemes de seguretat nacional" que segons ell entranya. En cas que es formalitzi l'acord pel qual Oracle és el seu proveïdor tecnològic, aquestes sancions s'eliminaran.

Noticias relacionadas

contador