coronavirus-trump-et-les-democrates-s-entendent-sur-un-programme-d-aide

El rescat dels EUA a les seves aerolínies podria tenir lletra petita. L'Administració Trump ha anunciat aquest dimarts un acord amb les principals companyies del sector per pal·liar les pèrdues derivades de la situació econòmica generada per la pandèmia del coronavirus. Les ajudes ascendiran als 25.000 milions però amb una condició: el Govern tindrà dret a comprar les seves accions a un preu pre-determinat.

Així ho ha revelat Southwest Airlines. La companyia reconeix que rebrà 2.300 dels 25.000 milions destinats a donar ales al sector. I gairebé 1.000 milions més en préstec subjectes a 2,6 milions de 'warrants' emeses pel Departament del Tresor.

I no és l'única. JetBlue Airways Corp, una altra de les aerolínies del país, afirma que com a resultat del rescat el Govern "rebrà un número limitat de 'warrants' que, al seu torn, li donen dret a comprar accions de la companyia a un preu ja fixat".

Fins a aquest moment, les aerolínies que han signat les condicions proposades pel govern de Trump són les següents: Alaska Airlines, Allegiant Air, American Airlines, Delta Air Lines, Frontier Airlines, Hawaiian Airlines, JetBlue Airways, United Airlines, SkyWest Airlines, i Southwest Airlines. Steven Mnuchin, secretari del Tresor, comentava que "les converses amb la resta segueixen endavant per decidir si hi prenen part".

ELS INVERSORS CELEBREN EL RESCAT, DE MOMENT

Cavall de Troia o no, i quan encara no es coneix el número de 'warrants' i d'accions a les quals el Govern tindrà dret, el cas és que els inversors sí s'han pres bé la participació de les aerolínies en aquest rescat. Delta Airlines, United Airlines i American Airlines van tancar la sessió del dimarts amb un repunt del 10%.

Més enllà de cedir al Govern el dret a comprar les seves accions, les empreses que es beneficiïn del rescat han de comprometre's a més a reemborsar un 30% dels diners rebuts i a mantenir el 90% de la seva plantilla a 24 de març. Quan finalitzi l'estat d'emergència, aquesta data passarà a ser l'1 de febrer.

Aquest rescat entra dins del programa d'estímuls econòmics aprovat per la Casa Blanca, el més ambiciós de la història dels Estats Units, amb un abast de 2 bilions de dòlars, per fer front a la pandèmia de Covid-19. A més d'ajudes a les aerolínies, també inclou prestacions per a les pimes, així com una ampliació de la cobertura per atur i el pagament directe de diners en efectiu a les famílies, els famosos xecs de 1.200 dòlars.

Noticias relacionadas

contador