ep plantaercrostarragona
ERCROS - Archivo
3,53€
  • -0,01€
  • -0,14%

El grup industrial Ercros ha reduït un 11% el seu índex d'emissions de gasos d'efecte hivernacle el 2018 respecte de l'any anterior, mentre que l'índex d'emissions totals s'ha reduït en un 15,5% en termes homogenis respecte al 2017.

Pel que fa a l'accidentabilitat, l'índex de freqüència general d'accidents propis -que mesura el nombre d'accidents amb i sense baixa del personal propi per cada milió d'hores treballades- es va reduir un 34% entre el 2017 i 2018.

A més de la reducció de les emissions directes en les seves fàbriques, el 2018 Ercros va aconseguir estalviar 1.647 tones de CO2 gràcies a les millores logístiques i operatives dutes a terme, que van permetre reduir en 2,36 milions de quilòmetres la distància recorreguda en el transport de sosa càustica. D'una banda, Ercros ha llogat tancs d'emmagatzematge en terminals portuàries de Tarragona, Barcelona, ​​Bilbao, Ferrol, Sevilla i Gènova, amb l'objecte d'apropar la sosa als clients, i, de l'altra, ha adaptat la planta d'electròlisi de la fàbrica de Sabiñánigo (Osca) perquè pugui fabricar indistintament potassa i sosa, i, amb això, autoabastir de sosa evitant el seu subministrament des de la fàbrica de Vila-seca (Tarragona).

També en matèria ambiental cal destacar la signatura d'un acord voluntari, l'ECVM Charter, per part dels membres del Consell Europeu de Fabricants de Vinil (ECVM), entre els quals es troba Ercros. Per aquest acord es comprometen a mesurar i controlar la producció, ús i eliminació de vinils (EDC, VCM i PVC) amb la finalitat, si és el cas, de reduir el seu impacte mediambiental.

Els centres de Flix, Cerdanyola i Aranjuez van recollir el premi Seguretat Feique 2018, que atorga la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (Feique) a aquelles empreses de més de 50 treballadors que no van patir cap accident laboral entre el personal propi, amb o sense baixa i que, per tant, van aconseguir un índex de freqüència general propi o igual a zero.

Noticias relacionadas

contador