ep planta dercros arxiu
ERCROS - Archivo
3,51€
  • -0,02€
  • -0,43%

Ercros ha patit un dur revés durant el primer trimestre, en què el benefici ha caigut fins als 3.660.000 d'euros, un 60,7% menys que els 9.320.000 obtinguts durant els tres primers mesos de 2018. L'EBITDA també s'ha ressentit, en passar dels 20.760.000 de l'any anterior als 12.970.000 registrats fins al març durant aquest exercici. Aquestes xifres es deuen, segons el grup industrial, a la caiguda dels marges.

Els títols de la companyia es deixen un 6% al Mercat Continu després de conèixer els resultats. Ercros ha reconegut que el primer trimestre de 2018 va ser "excepcionalment positiu" pel context macroeconòmic i sectorial, però ara la caiguda de marges que està patint el sector químic europeu, causada per la "debilitat dels preus dels productes, la forta pujada del cost de les matèries primera i la desacceleració general de l'activitat econòmica "han fet que el resultat dels tres primers mesos de l'any es ressenti.

Malgrat això, les vendes d'Ercros durant aquest trimestre han assolit els 172.910.000 d'euros, un 4,5% més que les del primer trimestre del 2018. Aquest augment es deu, fonamentalment, a l'"augment de la producció després de la entrada en funcionament de les ampliacions de capacitat dutes a terme, particularment en el cas de la sosa càustica, el PVC i els poliols". Així mateix, reconeix la companyia, les vendes s'han vist beneficiades per l'apreciació del dòlar respecte a l'euro en 1,97 milions d'euros, en comparació amb el mateix període de l'any anterior.

A la nota de resultats remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Ercros assenyala també que l'estrenyiment de marges ha vingut de la mà dels costos variables, que "han prosseguit la tendència alcista iniciada durant el quart trimestre del 2018". En el cas dels aprovisionaments, l'augment ha estat de l'11% i en el dels subministraments, el 22%. La companyia destaca, així mateix, el "fort augment" del preu de l'EDC, que ha llastat el marge del PVC, i de l'electricitat, que juntament amb la reducció de la retribució del servei d'interrumpibilidad del subministrament elèctric que presta Ercros, ha minvat la rendibilitat del segment dels negocis associats al clor.

Les amortitzacions han augmentat un 5,9% durant el període, com a resultat de les inversions posades en marxa, i les despeses financeres han disminuït un 33,1%. D'altra banda, Ercros assenyala que el cost de les inversions i el pagament de provisions i de l'autocartera adquirida expliquen l'increment del 17,8% del deute financer net, que s'ha situat als 149.040.000 d'euros.

Noticias relacionadas

contador